Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss Golfjournalen - Reportage, golfresor, och golfguider till golfbanor i hela världen, samt golf nyheter och golf tester

Europas nya golfguide

Välkommen till Golfjournalen. Här hittar du bland annat:


Våga resa, våga satsa allt med drivern.

Våga resa – våga spela. Vi har hittat smultronställen där man minst kunnat ana det. Men törs man resa dit?


Norwegian Boeing 737

Väljer du att själv boka din golfresa gäller det att hålla alla bollar i luften så länge som möjligt. Men du kan få en egen personlig golfresa till ett bra pris. Vi guidar dig.


Lågpriskartan

Hitta billigt flyg till din golfdestinaton från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn eller Oslo med hjälp av vår interaktiva lågpriskarta.


 

Fin höstgolf nära Sverige

Åland

Senast ändrad 08 April 2013

View of Kastelholm Castle from the 12th green at Alands GK
Utsikt över Kastelholms slott från 12:e green på Slottsbanan. [Foto: Bo Sjösten]

Åland bjuder på fin golf, speciellt på hösten då den uppvärmda Östersjön förlänger säsongen några veckor jämfört med Stockholmsområdet.

Det finns två golfklubbar på Åland: Eckerö GK och Ålands GK. Utav dessa två är Ålands GK den äldre, och också den klubb som har de bästa banorna.

Ålands GK har två banor, Slottsbanan och Kungsbanan. Slottsbanan är den vackrare och lite lättare banan, medan Kungsbanan ringlar sig fram genom skogen och är lite mer utmanande. På Ålands GK finns allt du behöver för en lyckad golfresa: ett fint klubbhus, bra omklädningsrum med bastu, en välsorterad pro shop, och en bra restaurang.

Eckerö GK har två artonhålsbanor, en fullängds och en korthålsbana. Eckerö är en ganska ny golfklubb, och banorna behöver nog några år till för att “mogna”. De sista nio hålen på fullängdsbanan är definitivt spelvärda, även om kvaliteten på fairways och bunkrar skulle behöva bli lite bättre.

Till Åland tar du dig med fördel med antingen Viking Line (från Stockholm eller Kapellskär) eller Eckerölinjen (från Grisslehamn). Båda rederierna har prisvärda golfpaket som inkluderar greenfees och boende, samt bil på färjan. Priserna låg 2010 så lågt som 1200 kr för ett paket med två greenfees, boende och bil på färjan.

Bo Sjösten

del.icio.us Favicon  del.icio.us Digg Favicon  Digg Facebook Favicon  Facebook LinkedIn Favicon  LinkedIn


Lägg till en kommentar

Det går inte att kommentera detta inlägg.

Golfklubbar i aland


Om författaren

Bo Sjösten - Medelgolfare. Lite av en tekniknörd. Gillar att resa. Min golfambition sattes lite indirekt av pron på hemmaklubben. ”Det gäller att inte se ut som en påse nötter” sa han. Det var bara han och jag närvarande…. Jag jobbar på saken.

Bo Sjösten's photo

Bo Sjösten har skrivit 809 inlägg.