Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss Golfjournalen - Reportage, golfresor, och golfguider till golfbanor i hela världen, samt golf nyheter och golf tester

Europas nya golfguide

Välkommen till Golfjournalen. Här hittar du bland annat:


Våga resa, våga satsa allt med drivern.

Våga resa – våga spela. Vi har hittat smultronställen där man minst kunnat ana det. Men törs man resa dit?


Norwegian Boeing 737

Väljer du att själv boka din golfresa gäller det att hålla alla bollar i luften så länge som möjligt. Men du kan få en egen personlig golfresa till ett bra pris. Vi guidar dig.


Lågpriskartan

Hitta billigt flyg till din golfdestinaton från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn eller Oslo med hjälp av vår interaktiva lågpriskarta.


 

Från öken till - öken!

The Marrakech Golf Club Assoufid

Det började som en ren öken och budskapet till arkitekten var: Bevara öknen! Men bygg en förstklassig golfbana. Så skapades Assoufid Golf Club – en fantastisk bana bara någon mil utanför Marrakech.

The Marrakech Golf Club Assoufid
Antal hål 18
Adress Km 10 RP212 - Route Guemassa,  Commune Saada,  Marrakech,  Morocco
Hemsida www.themarrakechgolfclub.com
Email info@assoufid.com
Telefon Reception +212 524 368 368

Du kan få spela här men klubben stoltserar egentligen med att vara den första riktigt privata banan för medlemmar i Marocko. Men hittills är det ok med ett handicapintyg som visar att du har max hcp 35 (för både män och kvinnor). Och så duger det förstås inte med jeans och t-shirt …

Dominerar omgivningen

Assoufid drivs av Sir Rocco Fortes hotellgrupp. Forte är samma bolag som 2009 öppnade Verdura Golf&Spa Resort på Sicilien. Efter det tog man sig an projektet Assoufid, bara några mil utanför Marrakech. Assoufid är ett litet samhälle och Fortes anläggning dominerar omgivningarna.

Det som gör banan så speciell är de unika förutsättningar som öknen och Atlasbergen ger. Detta faktum stod högt på listan när banan skulle planeras. I stället för att välja någon av de stora internationellt erkända golfarkitekterna satsade Forte på sin egen golfdirektör från Verdura Golf på Sicilien, den skotske pron Niall Cameron.

Nöp sig i armen

–Jag var tvungen att nypa mig i armen när jag såg området. Det var perfekt för en golfbana, berättade Niall Cameron vid en presskonferens inför öppnandet 2012.
Uppgiften var att bygga en drygt 6 000 meter lång bana på ett område som fullkomligt kryllade av olivträd. Och att behålla ökenkaraktären. Niall Cameron och hans syster tillbringade många dagar med att spela en slags låtsasbana mellan olivträden med riktiga klubbor och golfbollar till lokalbefolkningens förtjusning.

45 procent grönområde

Resultatet blev att lite drygt hälften av banans yta behölls som öken medan grönområdena, det vill säga exempelvis fairways, fick ”nöja sig” med ungefär 45 procent av marken.

Omdömena hittills skiftar mellan ”bäst i Marrakech” till ”enda banan i Marocko som kan mäta sig med Arizona och Palm Springs vad gäller design och spel”.

Gott om speltid

Förutom golfbanan finns i dag ett hotell med 98 rum och spa, ungefär 80 luxuösa villor och en golfakademi på Assoufid. Tanken är att klubben med tiden ska få max 300 medlemmar, de flesta boende i områdets villor. Men med 300 medlemmar borde det vara ganska gott om ledig speltid även för intresserade nordbor.

Banor

Assoufid har en 18-hålsbana.

The Marrakech Golf Club Assoufid - 18 hålsbanan

Assoufid har en 18-hålsbana. Både fairways och greener är i absolut toppskick. 

The Marrakech Golf Club Assoufid - 18 hålsbanan

Antal hål 18
Greenfee Vardagar: 1000 dhs, Helg: 1000 dhs
Karaktär Park/Ökenbana
Spelklar 2011
Ritad av Niall Cameron
Tee
Par
Längd
CR/Slope
Vit (Herr)
72
6420
Gul (Herr)
72
5957
Blå (Dam)
72
5483
Röd (Dam)
72
5099

Greenfees och specialerbjudanden

Caddies 150 dhs/18 hål. Golfbil 450 dhs.

Betyg för The Marrakech Golf Club Assoufid

Har du spelat banan? Sätt ditt eget betyg på The Marrakech Golf Club Assoufid.


Hitta till The Marrakech Golf Club Assoufid

Assoufid ligger sydväst om Marrakech, längs väg 212.

Karta och satellitbild
Medlemsbetyg

Sätt betyg på The Marrakech Golf Club Assoufid


Service på The Marrakech Golf Club Assoufid


Rekommendera artikeln

del.icio.us Favicon Digg Favicon Facebook Favicon LinkedIn Favicon