Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss Golfjournalen - Reportage, golfresor, och golfguider till golfbanor i hela världen, samt golf nyheter och golf tester

Europas nya golfguide

Välkommen till Golfjournalen. Här hittar du bland annat:


Våga resa, våga satsa allt med drivern.

Våga resa – våga spela. Vi har hittat smultronställen där man minst kunnat ana det. Men törs man resa dit?


Norwegian Boeing 737

Väljer du att själv boka din golfresa gäller det att hålla alla bollar i luften så länge som möjligt. Men du kan få en egen personlig golfresa till ett bra pris. Vi guidar dig.


Lågpriskartan

Hitta billigt flyg till din golfdestinaton från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn eller Oslo med hjälp av vår interaktiva lågpriskarta.


 

Kanske den bästa banan i Marrakech

Samanah Country Club

Samanah är en park/ökenbana designad av Jack Nicklaus.
Samanah är en park/ökenbana designad av Jack Nicklaus. [Foto: Bo Sjösten]

I Marrakech finns sju banor att välja på. Flera av dem i toppklass. Men frågan är om inte Samanah är nummer ett.

Samanah Country Club
Antal hål 18
Adress Route d'Amizmiz, km 14,  Tameslohte,  Marrakech,  Morocco
Hemsida www.samanah.com/
Email golf@samanah.com
Telefon Reception 00 212 (0)524 483 200

Samanah är det senaste mästerverket i Marrakech. Om det var utsikten över Atlasbergen eller det mäktiga ökenlandskapet som inspirerade arkitekterna på Nicklaus Design vet jag inte. Men någonting fick dem att bjuda till lite extra och ge Samanah en finish som få andra banor.

Privat – eller inte?

Här ska redan nu sägas att banan är privat. Eller i alla fall tänkt att vara privat, avsedd enbart för klubbens medlemmar och deras gäster. Det hindrar inte att även en frusen nordbo kan få plocka fram sina klubbor och spela en runda men se för säkerhets skull till att kolla med receptionen innan du packar utrustningen i hyrbilen och åker hit.

Samanah ligger bara åtta kilometer från Marrakechs internationella flygplats på vägen mot Amezmiz. Hela området som klubben disponerar är på 300 hektar och golfbanan har tagit hundra av dessa. Här har sedan arkitekterna, inspirerade av Marrakechs uråldriga stadsmur, skapat en miljö med buskar, träd och blommor som är typiska för ökenmiljön. För att inte tala om de ibland ökenlika bunkrarna.

Kaxigt och expressfart

Man kan nog lugnt konstatera att greenernas kvalitet är nyckeln till banan. De är mycket snabba och ganska svåra att läsa. Den riktigt kaxige spelaren, som valt att spela från svart tee med 6 753 meters golfäventyr framför sig, kan möjligen bli lite spak när bollen far i väg redan över första green som vore denna ett parkettgolv. Man kan kalla det en utmaning. Med stort U.

Men även om varje green är av toppkvalitet så går inte heller fairways av för hackor. Här möts spelaren av både bäckar, vattenfall, sjöar och riktigt jävliga dungar av olivträd och kaktusar. Hamna inte där för då … då är det inge kul!

Inte old fashion men …

Det är säkert ingen risk att tröttna före 18e green och avsätt gärna lite tid till att kolla in klubbhuset också. Det mäter 2 000 kvadratmeter och har både bar, tv-rum, restauranger, bridgerum(!) och förstås en shop. Inte mycket till old fashion här inte men ganska njutbart ändå.

19:e hålet

En trevlig restaurang med uteservering och utsikt över 18:e hålet väntar efter rundan. Vad som däremot inte väntar är en kall öl. Samanah har ännu inte fått utskänkningstillstånd. Däremot är det helt ok att ha med egen alkohol.

Banor

Samanah Country Club har en 18-hålsbana.

Samanah Country Club - 18 hålsbanan

Samanah har en 18-hålsbana.

Samanah Country Club - 18 hålsbanan

Antal hål 18
Greenfee Vardagar: 750 dhs, Helg: 750 dhs
Karaktär Park/Ökenbana
Spelklar 2009
Ritad av Jack Nicklaus design
Tee
Par
Längd
SSS
Vit (Herr)
72
6342
/143.27
Gul (Herr)
72
6092
/137.84
Blå (Dam)
72
5696
/140.56
Röd (Dam)
72
5261
/134.29

Greenfees och specialerbjudanden

En pyramid bollar på rangen ingår i greenfee. Caddies är obligatoriska, 150 dhs/18 hål. Golfbil 400 dhs. Hyrklubbor 400 dhs. Tillgång till träningsområden och pitch-and-putt kostar 100 dhs extra, utöver greenfee.

Betyg för Samanah Country Club

Har du spelat banan? Sätt ditt eget betyg på Samanah Country Club.


Hitta till Samanah Country Club

Samanah Country Club ligger ca 14 km sydväst om Marrakech.

Karta och satellitbild
Medlemsbetyg

Sätt betyg på Samanah Country Club


Service på Samanah Country Club

Övningsgreen •  Övningsområde •  Caddies •  Driving Range •  Golfbilar •  Golfvagnar •  Lektioner •  Pro Shop •  Restaurang •  Swimmingpool •  Tennis • 


Rekommendera artikeln

del.icio.us Favicon Digg Favicon Facebook Favicon LinkedIn Favicon