Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss Golfjournalen - Reportage, golfresor, och golfguider till golfbanor i hela världen, samt golf nyheter och golf tester

Europas nya golfguide

Välkommen till Golfjournalen. Här hittar du bland annat:


Våga resa, våga satsa allt med drivern.

Våga resa – våga spela. Vi har hittat smultronställen där man minst kunnat ana det. Men törs man resa dit?


Norwegian Boeing 737

Väljer du att själv boka din golfresa gäller det att hålla alla bollar i luften så länge som möjligt. Men du kan få en egen personlig golfresa till ett bra pris. Vi guidar dig.


Lågpriskartan

Hitta billigt flyg till din golfdestinaton från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn eller Oslo med hjälp av vår interaktiva lågpriskarta.


 

Spela links i Dublins "förorter"

Royal Dublin GC

Foto: Bo Sjösten

En kvart med bil från Dublins centrum ligger Royal Dublin GC med sin 18-håls linksbana.

Royal Dublin GC
Antal hål 18
Adress North Bull Island Nature Reserve,  Dollymount ,  3  Dublin,  Ireland
Hemsida www.theroyaldublingolfclub.com
Email info@theroyaldublingolfclub.com
Telefon Reception +353 1 833 6346

Detta är en av de äldsta golfklubbarna i Irland. Redan 1889 spelade klubbmedlemmarna sin första runda här på Bull Island.
På Royal Dublin GC håller man på traditioner som dresscode plus att ingen kvinna ännu har tillåtits bli medlem i klubben - även om kvinnor är välkomna att spela både som medlemmars gäster och som greenfeespelare.
Bull Island ligger strax norr om Dublins centrum. En smal träbro - tillåten för personbilar - leder över till denna konstgjorda ö. Klubben ligger bara några hundra meter upp på ön på vänster sida. Gott om parkeringsplatser. Allt prat i mobiltelefoner ska ske på parkeringsplatsen eller på särskilda anvisade platser i klubbhuset.
Klubbhuset, som byggdes upp 1943 efter en brand som totaltförstört byggnaden, har omklädningsrum, en fashionabel middagsmatsal (kavaj ett krav), två barer (varav huvubaren The Cristy O´Conner Room har kavajtvång) och en trevlig grillbar utan särskilda klädregler.

 

Faciliteter

Här finns golfshop med de nödvändigaste prylarna för ditt spel. Men det är ganska dyrt så gardera med golfbollar hemifrån. Det är helt ok att äta i grillbaren där priserna inte är anmärkningsvärda men det är å andra sidan bara 15 minuter in till pubarna i Dublins centrum.

Banor

Royal Dublin GC har en 18-hålsbana. Så sent som på 1950-talet gick vattnet tätt intill några av hålen. I dag har den konstgjorda ön, Bull Island, vuxit med naturens hjälp och Dublin Bay kan bara skönjas delvis. En envis blåst sätter spelaren på prov. Banan sträcker sig i nordostlig-sydvästlig riktning. Nio hål norrut, sedan hem igen. Vanligast är att det är motvind de sista nio hålen. Banan är cirka 6 300 meter från herrtee och cirka 5 800 meter från damtee. Avståndsmarkeringarna räknas i yards.
Royal Dublin är, precis som det anstår en linksbana, vidöppen för vindar och regn. Både greener och fairways är fyllda av mjuka kullar som får bollen att ta oväntade vägar. Fairways kändes stenhård då vi spelade i maj och gräset hade så smått torkat in i jorden. Visst var det bra rull men ofta svårt att få ordentlig träff på fairwayslagen. Någon naturupplevelse är det knappast att spela links, till och med ganska enformigt. I stället blir det total koncentration på spelet för att rädda bollen i den hårda vinden.
Bunkrarna är välplacerade. Och tuffa. Särskilt för långtslående som lätt kan bli stående i en bunker med hotfullt hög gräskant. Signaturhålet, det 18e, är dogleg höger och lockar till att slå hårt. Men bättre är att ta det lugnt på utslaget och lägga sig nära ruffen på höger sida. Det andra slaget måste sedan bli en riktig pärla för att nå över en vidsträckt äng med out-pinnar. Sedan sitter det bra med ett besök i klubbhusets bar…

Royal Dublin GC - 18-hålsbanan

Royal Dublin GC har en 18-hålsbana.

Royal Dublin GC - 18-hålsbanan

Antal hål 18
Greenfee Vardagar: 125 Euro, Helg: 125 Euro
Karaktär Linksbana
Spelklar 1920s
Ritad av Harry Colt, Martin Hawtree
Tee
Par
Längd
SSS
Vit (Herr)
72
7269
76
Gul (Herr)
72
6907
74
Blå (Dam)
72
6465
72
Röd (Dam)
74
5948

Betyg för Royal Dublin GC

Har du spelat banan? Sätt ditt eget betyg på Royal Dublin GC.


Hitta till Royal Dublin GC

Royal Dublin ligger bara några minuter från centrala Dublin, på ön Bull Island i Dublin Bay.

Karta och satellitbild
Medlemsbetyg

Sätt betyg på Royal Dublin GC


Service på Royal Dublin GC

Övningsgreen •  Caddies •  Driving Range •  Golfbilar •  Golfvagnar •  Lektioner •  Pro Shop •  Restaurang • 


Rekommendera artikeln

del.icio.us Favicon Digg Favicon Facebook Favicon LinkedIn Favicon