Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss Golfjournalen - Reportage, golfresor, och golfguider till golfbanor i hela världen, samt golf nyheter och golf tester

Europas nya golfguide

Välkommen till Golfjournalen. Här hittar du bland annat:


Våga resa, våga satsa allt med drivern.

Våga resa – våga spela. Vi har hittat smultronställen där man minst kunnat ana det. Men törs man resa dit?


Norwegian Boeing 737

Väljer du att själv boka din golfresa gäller det att hålla alla bollar i luften så länge som möjligt. Men du kan få en egen personlig golfresa till ett bra pris. Vi guidar dig.


Lågpriskartan

Hitta billigt flyg till din golfdestinaton från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn eller Oslo med hjälp av vår interaktiva lågpriskarta.


 

Spaniens äldsta golfklubb

Real Club de Golf de Las Palmas

Bandama is dramatically situated at the edge of a volcano.
Bandama ligger dramatiskt på randen av en vulkan. [Foto: Bo Sjösten]

Det var här golfen på Kanarieöarna tog sin början – Real Club de Golf de Las Palmas, eller Bandama som den kallas i folkmun.

Real Club de Golf de Las Palmas
Antal hål 18
Adress Carretera de Bandama s/n,  35380   Santa Brígida,  Gran Canaria,  Spain
Hemsida www.realclubdegolfdelaspalmas.com
Email rcglp@realclubdegolfdelaspalmas.com
Telefon Reception +34-928-350-104

Bandama ligger närmare Las Palmas än sydkusten, men det tar under en timme med bil. Se till att ha en gps eller en bra karta – det är lätt att tappa bort sig i de många bergsbyarna. Men vägen dit är del av upplevelsen, med pittoreska städer och vackra utsikter.

Banan ligger på en platå precis intill Caldera de Bandama, en krater som bildats när marken kollapsat efter ett vulkanutbrott. Själva kratern är 1000 meter i diameter och 200 meter djup, och kanten där golfbanan ligger är ca 500 meter över havet. Allt bäddar för spännande golf och spektakulära utsikter.

Hit kommer inte många turister, utan Bandama är i första hand en klubbana. För icke medlemmar är banan bara öppen på vardagsförmiddagar. Detta gör atmosfären betydligt mer avslappnad än på de sydliga banorna, här gäller det inte att få ut så många golfare som möjligt per timme, utan det är golfen som kommer först.

Glöm inte att besöka klubbhuset, restaurangen, och baren efter rundan. Klubbhuset har en traditionell inredning, en blandning mellan brittisk och spansk stil. Och restaurangen har en magnifik utsikt över hela banan. Ta också en titt på tavlan med klubbmästare – på senare tid heter de flesta Cabrera-Bello i efternamn.

I anslutning till klubbhuset finns också ett mindre, mycket vackert hotell. Innan ni åker hem rekommenderar vi att ni besöker Pico de Bandama, den högsta punkten på vulkanen. Härifrån ser man hela golfbanan och vulkankraterna, och tittar man norrut har man en fin vy av Las Palmas.

Banor

Real Club de Golf de Las Palmas har en 18 hålsbana.

Real Club de Golf de Las Palmas - 18 hålsbanan

Real Club de Golf de Las Palmas har en 18 hålsbana.

Banan är inte speciellt lång, och inte alltför svår. Designen är lite mer traditionell, det är en bana som konstruerades på femtitalet. Men det gör den inte på något sätt tråkig. Bandama bjuder på intressanta utmaningar, inte minst genom att kräva en viss precison för att inte hamna blank katusarna eller, ännu värre, nere i kratern. Banan är väl värd ett besök.

Real Club de Golf de Las Palmas - 18 hålsbanan

Antal hål 18
Greenfee Vardagar: 85 Euro, Helg: Inte öppen för allmänheten
Karaktär Parkbana
Spelklar 1957
Ritad av Mackenzie Ross
Tee
Par
Längd
CR/Slope
Vit (Herr)
71
5636
Gul (Herr)
71
5349
Röd (Dam)
71
4905

Betyg för Real Club de Golf de Las Palmas

Har du spelat banan? Sätt ditt eget betyg på Real Club de Golf de Las Palmas.


Hitta till Real Club de Golf de Las Palmas

Se till att ha en bra karta eller gps. Gratiskartorna man får på hotellen är ofta otillräckliga för att hitta till Bandama. Från GC-1 ta GC-3 till GC-4. Sväng sedan av på den lilla smala C-802 och följ sedan skyltarna till klubben.

Karta och satellitbild
Expertbetyg

Real Club de Golf de Las Palmas - 18 hålsbanan:

62.0

av 100 (1 betyg)


Medlemsbetyg

Sätt betyg på Real Club de Golf de Las Palmas


Service på Real Club de Golf de Las Palmas

Övningsgreen •  Övningsområde •  Driving Range •  Golfbilar •  Golfvagnar •  Hotell •  Lektioner •  Pro Shop •  Restaurang • 


Rekommendera artikeln

del.icio.us Favicon Digg Favicon Facebook Favicon LinkedIn Favicon