Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss Golfjournalen - Reportage, golfresor, och golfguider till golfbanor i hela världen, samt golf nyheter och golf tester

Europas nya golfguide

Välkommen till Golfjournalen. Här hittar du bland annat:


Våga resa, våga satsa allt med drivern.

Våga resa – våga spela. Vi har hittat smultronställen där man minst kunnat ana det. Men törs man resa dit?


Norwegian Boeing 737

Väljer du att själv boka din golfresa gäller det att hålla alla bollar i luften så länge som möjligt. Men du kan få en egen personlig golfresa till ett bra pris. Vi guidar dig.


Lågpriskartan

Hitta billigt flyg till din golfdestinaton från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn eller Oslo med hjälp av vår interaktiva lågpriskarta.


 

Ingen utsikt kan konkurrera med denna bana

Quinta do Peru Golf and Country Club

Quinta do Peru.
Quinta do Peru. [Foto: Gösta Elmquist]

Den ligger bara 35 kilometer söder om Lissabon och det är värt varenda kilometer att fara dit. Quinta do Peru håller toppklass, oavsett du är låg-, medel- eller höghandikappare.

Quinta do Peru Golf and Country Club
Antal hål 18
Adress Alameda da Serra, 2 ,  2975-666  Quinta do Conde,  Portugal
Hemsida www.golfquintadoperu.com/
Email club@golfquintadoperu.com
Telefon Reception +351 212 134 320
Telefon Pro Shop +351 96 156 05 49

Precis som med de flesta golfbanor runt Lissabon kan Quinta do Peru stoltsera med ett bergmassiv som effektfull bakgrund – Arrabidabergen. Men här skulle inte ens de mest imponerande snöklädda berg kunna konkurrera med den utsikt som de läckra 18 hålen på banan innebär.

Nyckeln heter finish

Det finns många skäl till att Quinta do Peru utsetts till en av Europas 100 bästa banor (plats 57) och en av Portugals tio främsta. Ett av dem heter finish. Fairways och greener är i mycket bra kondition. Svårighetsgraden på fairway är förvisso hög – det är smalt och tekniskt finurligt. Gräset på greenerna är dessutom nedtaget till en stimp som ligger relativt nära rena parkettgolvet. Men även om du är höghandikappare så bli inte förskräckt. Hela banan andas vänlighet och lugn så stressa inte. Bara njut så går det bra.

Gott rykte

Quinta do Peru ritades av den amerikanske arkitekten Rocky Roquemore, som är mannen bakom ett antal banor i Portugal. Banan, en riktig parkbana med par 72, invigdes 1994 och har sedan dess haft besök av åtskilliga tävlingar på Europatouren. Ryktet är alltså gott och det märks även på att många golfklubbar i Europa – plus professionella spelare – kommer till Quinta do Peru för att förbereda sin egen sommarsäsong.

En av de bästa

Här finns en praktfull driving range på 300 meter med utslag från två håll och både chip- och puttinggreener på respektive sida. Dessutom är klubbhuset en riktig pärla. Trots att den inte är särskilt gammal med golfmått mätt så finns här en riktig golfatmosfär. Den öppna spisen nära baren är lämplig mötesplats för att dra de senaste golfhistorierna, maten utmärkt och shopen håller ett stort sortiment av golfprylar.

Av alla de utmärkta banor som finns runt Lissabon är detta en av de bästa.

 

Banor

Quinta do Peru har en 18-hålsbana.

Quinta do Peru Golf and Country Club - 18 hålsbanan

Det är en ordentlig karaktär av park som möter spelaren redan på första tee. Träden kantar banan och blomprakten är bedövande.

Hålen varierar ordentligt med par 5 som start (index 1), sedan par 4 och därefter par 3. Näst högst index har hål 18 som är 379 meter från gul tee.

Personligen sätter jag dock hål 16, par 3 med 163 meter till mitten av green, som det svåraste. Där är det vatten i stort sett från tee till green och med en smal landremsa på höger sida för den som inte orkar över vattnet.

Quinta do Peru Golf and Country Club - 18 hålsbanan

Antal hål 18
Karaktär Parkbana
Spelklar 1994
Ritad av Rocky Roquemore
Tee
Par
Längd
CR/Slope
Vit (Herr)
72
72/137
Gul (Herr)
72
69.8/132
Blå (Dam)
72
74.8/139
Röd (Dam)
72
69.2/127

Betyg för Quinta do Peru Golf and Country Club

Har du spelat banan? Sätt ditt eget betyg på Quinta do Peru Golf and Country Club.


Karta och satellitbild
Medlemsbetyg

Sätt betyg på Quinta do Peru Golf and Country Club


Service på Quinta do Peru Golf and Country Club


Rekommendera artikeln

del.icio.us Favicon Digg Favicon Facebook Favicon LinkedIn Favicon