Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss Golfjournalen - Reportage, golfresor, och golfguider till golfbanor i hela världen, samt golf nyheter och golf tester

Europas nya golfguide

Välkommen till Golfjournalen. Här hittar du bland annat:


Våga resa, våga satsa allt med drivern.

Våga resa – våga spela. Vi har hittat smultronställen där man minst kunnat ana det. Men törs man resa dit?


Norwegian Boeing 737

Väljer du att själv boka din golfresa gäller det att hålla alla bollar i luften så länge som möjligt. Men du kan få en egen personlig golfresa till ett bra pris. Vi guidar dig.


Lågpriskartan

Hitta billigt flyg till din golfdestinaton från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn eller Oslo med hjälp av vår interaktiva lågpriskarta.


 

Håll i hatten för här är det LINKS!

Oitavos Dunes

Oitavos Dunes.
Oitavos Dunes. [Foto: Gösta Elmquist]

Om du reser från Lissabon västerut genom de underbara städerna Estoril och Cascais så når du snart Atlanten. Och där – mitt i Sintra-Cascais nationalpark och vid den mest västliga punkten i Europa – ligger linksbanan du aldrig kommer att glömma: Oitavos Dunes.

Oitavos Dunes
Antal hål 18
Adress Casa 25,  2750-004  Cascais ,  Portugal
Hemsida www.oitavosdunes.com
Email info@oitavosdunes.pt
Telefon Reception +351 214 860 600

Det blåser på Oitavos Dunes, vilket i och för sig är lätt att förstå eftersom Atlanten ligger en dryg kilometer västerut. Men det blåser otroligt. Kanske var det en av anledningarna till att den legendariske banarkitekten Arthur Hills accepterade att rita en linksbana just här.
Marken ägs sedan åtskilliga generationer av en portugisisk familj, Champalimaud. Farfar Champalimaud drömde om en golfbana här redan i början av 1900-talet men det var barbarnet Miguel Champalimaud som engagerade Arthur Hills och fick i gång projektet utanför Lissabon.

”Bästa biten av Europa”

–Miguel försåg oss med en av de bästa bitarna golfterräng som finns i hela det kontinentala Europa, sade Arthur Hills och skapade sin bana.

Den är utmanande och definitivt inte lätt. Men den är bland de roligaste banor jag har spelat. Här gäller det att vara taktisk, utnyttja vindarna och försöka parera när nära nog stormbyar västerifrån kommer rusade emot en på fairway.

Oitavos Dunes har par 71 och sträcker sig över 5 809 meter från gul tee. Den ÄR en linksbana men på en del hål skyddar skogsbarriärer mot de ylande vindarna och ger lite lagom andrum till det är dags igen att hålla i mössan.

Oitavos mest minnesvärd

Granne med Oitavos Dunes ligger den mer berömda Quinta da Marinha. Det är naturligtvis helt rätt att spela Quinta da Marinha men jag lägger ändå en rejäl slant på att Oitavos Dunes är den av de två banorna som kommer att etsa sig fast mest i ditt minne. Så – spela på!

 

Banor

Denna Arthur Hills-bana passar faktiskt för alla – trots de stora utmaningar som vindarna ger.

Oitavos Dunes - 18 hålsbanan

Titta gärna på omgivningarna också. Den fantastiska utsikten över Atlanten finns där förstås men här är också både träd- och blomprakt så det räcker. Dessutom har familjen Champalimaud, som äger Oitavos Hills, hela tiden haft både växt- och djurliv för ögonen när man planerade banan. Utbudet av fåglar exempelvis finns beskrivet på fotografiska skärmar vid tee.

Oitavos Dunes - 18 hålsbanan

Antal hål 18
Karaktär Linksbana
Spelklar 2001
Ritad av Arthur Hills
Tee
Par
Längd
CR/Slope
Vit (Herr)
71
6303
73.2/130
Gul (Herr)
71
5809
70.8/125
Blå (Dam)
71
5280
73.6/124
Röd (Dam)
71
4620
69.6/115

Betyg för Oitavos Dunes

Har du spelat banan? Sätt ditt eget betyg på Oitavos Dunes.


Karta och satellitbild
Medlemsbetyg

Sätt betyg på Oitavos Dunes


Service på Oitavos Dunes


Rekommendera artikeln

del.icio.us Favicon Digg Favicon Facebook Favicon LinkedIn Favicon