Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss Golfjournalen - Reportage, golfresor, och golfguider till golfbanor i hela världen, samt golf nyheter och golf tester

Europas nya golfguide

Välkommen till Golfjournalen. Här hittar du bland annat:


Våga resa, våga satsa allt med drivern.

Våga resa – våga spela. Vi har hittat smultronställen där man minst kunnat ana det. Men törs man resa dit?


Norwegian Boeing 737

Väljer du att själv boka din golfresa gäller det att hålla alla bollar i luften så länge som möjligt. Men du kan få en egen personlig golfresa till ett bra pris. Vi guidar dig.


Lågpriskartan

Hitta billigt flyg till din golfdestinaton från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn eller Oslo med hjälp av vår interaktiva lågpriskarta.


 

Fantastisk bana och utsikt

Kidjaberg GC

Second hole at Kidjaberg Golf Club, Iceland
Andra hålet på Kidjaberg. Sista nio går längs toppen på klippan i bakgrunden. [Foto: Bo Sjösten]

Kidjaberg GC ligger ca 1 timme med bil från Reykjavik på södra Island. Banan är byggd på en hög klippa, omgiven av en flod med glaciärvatten, med en spektakulär utsikt och många fantastiska hål.

Kidjaberg GC
Antal hål 23
Adress Kidjaberg,  801  Selfoss,  Iceland
Hemsida www.gkb.is
Email gkb@emax.is
Telefon Reception +354-486-4495
Telefon Pro Shop +354-486-4495
Telefon Restaurang +354-486-4495

Kidjaberg GC är absolut en av de vackraste banorna på Island. Och banan är av mästerskapsklass, en av de fem bästa på Island. Här har nyligen spelats tv-sända Isländska mästerskap, ändå kan man på en sommarvardag få banan nästan för sig själv, och för en mycket låg greenfee. Banan är varierad, utmanande, och spektakulär. Den tål definitivt att spelas flera gånger, kanske rentav en hel golfvecka. Missa inte den här banan om ni besöker Island.

Faciliteter

Klubbhuset är enkelt, men med en hyfsad restaurang och med trevligt bemötande.

Det finns ingen egentlig pro shop, men bollar och handskar finns till salu, och några andra golfattiraljer. Många golfbilar finns att hyra, och det behövs. Banan är krävande att gå.

Golfklubben äger ett par stugor, som man hyr ut. I närheten finns också en stugby och vandrarhem, liksom en campingplats, och ett närköp.

Banor

Kidjaberg GC har en 18 hålsbana och en 5 håls par-3 bana. På par-3 banan kan man spela helt gratis.

Kidjaberg GC - 18 hålsbanan

Redan på första tee möts man av en vacker utsikt över floden. Första hålet är ett par 5, med ett ganska lätt utslag. Men andraslaget är blint, och lite knepigt uppför.

Sedan går första nio vidare ner mot Hvitafloden, ner i dalen. De nästföljande hålen är relativt lätta, men bjuder ändå på utmaningar. Hål 7 är ett korthål med en magnifik utsikt söderut, över floden, och ganska tricksigt med utslaget högt över green. Nian är definitivt det svåraste hålet på första nio, ett s-format par 5 med en smal, sluttande fairway, och ett inspel till en mycket högt belägen green. Här får man vara nöjd med att inte tappa bort bollen på första rundan, innan man lärt sig hålet.

Andra nio är en helt annan upplevelse. Nu spelar man högt över floden nedanför, på en lava-klippa som skjuter ut i floden. Det börjar ganska lätt, men blir snart svårare. Hål 13 är det kanske mest utslagsgivande på banan. Ett blint utslag i nedförslut, och för den som vill nå par femman på två slag är även inspelet blint, mot en liten green på en platå. Här avgörs tävlingar!

Resterande hål bjuder på den ena utsikten mer spektakulär än den andra. Nu klättrar man tillbaks uppför klippan, hem mot klubbhuset. Hålen är betydligt svårare än på första nio, men inte för svåra. Sista nio avslutas med ett fint par 4 ner mot klubbhuset, med greenen just framför restaurangen.

Banan är utmanande, men inte för svår. Den tål definitivt att spelas flera gånger innan man förstår sig på alla hålen.

Kidjaberg GC - 18 hålsbanan

Antal hål 18
Greenfee Vardagar: 3000 ISK, Helg: 3800 ISK
Karaktär Parkbana
Spelklar 1993/2005
Tee
Par
Längd
CR/Slope
Vit (Herr)
71
5912
72.7/137
Gul (Herr)
71
5429
70.1/128
Blå (Dam)
71
5035
74.1/129
Röd (Dam)
71
4643
71.4/124

Betyg för Kidjaberg GC

Har du spelat banan? Sätt ditt eget betyg på Kidjaberg GC.


Hitta till Kidjaberg GC

Kör väg 1 söderut från Reykjavik till väg 35, strax före Selfoss. Norrut ca 10 km på väg 35, sedan till höger på väg 353. Klubbhuset syns på höger sida efter ett par kilometer. Sista nio går längs klippan som syns sticka ut söderut i floden på satellitbilden.

Karta och satellitbild
Medlemsbetyg

Sätt betyg på Kidjaberg GC


Service på Kidjaberg GC

Övningsgreen •  Övningsområde •  Driving Range •  Golfbilar •  Golfvagnar •  Lektioner •  Nattgolf •  Restaurang • 


Rekommendera artikeln

del.icio.us Favicon Digg Favicon Facebook Favicon LinkedIn Favicon