Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss Golfjournalen - Reportage, golfresor, och golfguider till golfbanor i hela världen, samt golf nyheter och golf tester

Europas nya golfguide

Välkommen till Golfjournalen. Här hittar du bland annat:


Våga resa, våga satsa allt med drivern.

Våga resa – våga spela. Vi har hittat smultronställen där man minst kunnat ana det. Men törs man resa dit?


Norwegian Boeing 737

Väljer du att själv boka din golfresa gäller det att hålla alla bollar i luften så länge som möjligt. Men du kan få en egen personlig golfresa till ett bra pris. Vi guidar dig.


Lågpriskartan

Hitta billigt flyg till din golfdestinaton från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn eller Oslo med hjälp av vår interaktiva lågpriskarta.


 

Med caddie på toppbanan

Golf du Soleil

Foto: Bo Sjösten [Större bildspel]

Det kostar 75 spänn och det är värt varenda krona. Eller dirham. För vad en caddy på Golf de Soleil kan göra för dig kan vara skillnaden mellan en birdieputt på fem meter direkt i koppen och att tvingas betala golfgängets samlade nota i baren.

Golf du Soleil
Antal hål 36
Adress BP 901, Chemin des Dunes,  BP 901,  80000  Agadir,  Morocco
Hemsida www.golfdusoleil.com
Email golfdusoleil@tikidahotels.co.ma
Telefon Reception +212-528-33-73-30

Vi talar proffs. Caddies som vet åt vilket håll vartenda grässtrå böjer sig på Soleils samtliga 36 hål. Av Agadirs alla golfbanor har Golf de Soleil i Agadir det mest guldskimrande ryktet och detta med all rätt. Det fanns visserligen en tid – bara ett par år tillbaka – då jag var beredd att sänka anläggningen till bottennivå. Men den tiden är förbi och återigen lyser Soleil upp golfhimlen i Marocko.

Bra flyt på banan

Mycket beror på att golfadministratörerna på anläggningen hittat en logistik där man lotsar tiotusentals golfare på ett smidigt sätt mellan banans tre slingor. Och SÅ var det verkligen inte förra gången vi var här, då köerna vid varje tee var närmast olidliga.

Men det beror också på det gäng på 130 caddies som står redo att guida frusna nordbor till närmast magiska golfprestationer på Golf de Soleils förstklassiga greener. Visserligen är det fritt fram att avstå från en caddie men straffet kan som sagt bli ganska så tufft.

Parkbana i toppklass

Golf de Soleil håller måttet som en förstaklassens parkbana, inbäddad bland höga eucalyptusträd i en härligt kuperad terräng. Den blå 18-hålaren har fått en klassisk design som kräver både strategiskt tänkande och djärvhet. Av Soleils totalt fem sjöar har fyra en avgörande betydelse för sex av hålen på blå banan.

De röda och gula slingorna har en snällare, amerikansk utformning men här finns både stora bunkrar och väl ondulerade greener som kan ställa till problem.

Rundar hotellet

Hålen ligger väl skyddade från varandra och det blir lätt överraskande när plötsligt sjuan och åttan på blå banan rundar golfhotellet Tikida Golf Palace på bara något 50-tal meters avstånd. Är du ute efter att koncentrera Marockoresan till hundra procent golf så rekommenderas boendet på Tikida Golf Palace. Även om priset för inkvartering i någon av de 54 sviterna/dubbelrummen kan vara något högre än vad du tänkt dig så ingår i priset 50 procents rabatt på alla greenfees. Plus att man kan boka både caddie och golfbil förutom förstås greenfee direkt på hotellet.

Finputsa golfsvingen

Skulle trots allt golfspelet behöva en finputsning så erbjuder Golf de Soleil en omfattande golfakademi med allt från dagskurser till fem dagars träning både på rangen och individuell genomkörare med pro direkt på banan.

Banor

Golf du Soleil har en 18-hålsbana (blå) och två niohålsslingor (röd och gul) som kombineras till en andra 18-hålsbana.

Golf du Soleil - Yellow/Red

Gula slingan börjar ganska lugnt men på åttan krävs krafttag för att ta sig över den hindrande sjön framför green. På samma sätt gäller det att ladda på nian på röda slingan där vattenhindret möter den långtslående redan på första slaget.

Golf du Soleil - Yellow/Red

Antal hål 18
Greenfee Vardagar: 650 dhs/18 hål, 400 dhs/9 hål, Helg: 650 dhs/18 hål, 400 dhs/9 hål
Karaktär Parkbana
Spelklar 1999
Ritad av Fernando Muella / Gerard Courbin
Tee
Par
Längd
CR/Slope
Vit (Herr)
72
5976
/134
Gul (Herr)
72
5567
/132
Blå (Dam)
72
5223
/135
Röd (Dam)
72
4785
/130

Greenfees och specialerbjudanden

Caddies 100 dhs/18 hål. Golfbil 400 dhs.

Golf du Soleil - Blue

Var beredd på att hälsa på hotellgästerna på Hotel Tikida Golf Palace. Sjuans och åttans hål sveper runt hotellanläggningen bara ett 50-tal meter från terrasserna.

Golf du Soleil - Blue

Antal hål 18
Greenfee Vardagar: 650 dhs/18 hål, 400 dhs/9 hål, Helg: 650 dhs/18 hål, 400 dhs/9 hål
Karaktär Parkbana
Spelklar 1999
Ritad av Fernando Muella / Gerard Courbin
Tee
Par
Längd
CR/Slope
Vit (Herr)
72
5539
/132
Gul (Herr)
72
5138
/123
Blå (Dam)
72
4846
/130
Röd (Dam)
72
4505
/127

Greenfees och specialerbjudanden

Caddies 100 dhs/18 hål. Golfbil 400 dhs.

Betyg för Golf du Soleil

Har du spelat banan? Sätt ditt eget betyg på Golf du Soleil.

Expertbetyg - 1 recension
Kvalitet: 11.0
Design och strategi: 12.0
Routing och bansträckning: 4.0
Klubbhus och faciliteter: 8.0
Atmosfär och tradition: 3.0
Estetik och upplevelse: 15.0
Totalpoäng: 53.0 av 100  (1 betyg)

Hitta till Golf du Soleil

Golf du Soleil är i princip “ihopväxt” med Dunes Golf Club. På satellitbilden här nedan ligger klubbhuset i centrum. Banan ligger öster och söder om klubbhuset. Direkt väster om klubbhuset ligger Dunes Golf Club. Byggnaden nere till vänster på bilden är Tikida Golf Palace, ett femstjärnigt golfhotell som vi varmt kan rekommendera, beläget mitt i den blåa slingan och med egen puttinggreen just utanför dörren.

Karta och satellitbild
Expertbetyg

Golf du Soleil:

53.0

av 100 (1 betyg)


Medlemsbetyg

Sätt betyg på Golf du Soleil


Service på Golf du Soleil

Övningsgreen •  Caddies •  Driving Range •  Golfbilar •  Golfvagnar •  Lektioner •  Pro Shop •  Restaurang • 


Rekommendera artikeln

del.icio.us Favicon Digg Favicon Facebook Favicon LinkedIn Favicon