Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss Golfjournalen - Reportage, golfresor, och golfguider till golfbanor i hela världen, samt golf nyheter och golf tester

Europas nya golfguide

Välkommen till Golfjournalen. Här hittar du bland annat:


Våga resa, våga satsa allt med drivern.

Våga resa – våga spela. Vi har hittat smultronställen där man minst kunnat ana det. Men törs man resa dit?


Norwegian Boeing 737

Väljer du att själv boka din golfresa gäller det att hålla alla bollar i luften så länge som möjligt. Men du kan få en egen personlig golfresa till ett bra pris. Vi guidar dig.


Lågpriskartan

Hitta billigt flyg till din golfdestinaton från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn eller Oslo med hjälp av vår interaktiva lågpriskarta.


 

Bana med utsikt och charmigt hotell

Golf Club Castel d’Aviano

Den nya delen av Golf Club Castel d'Aviano, med Villa Policreti i bakgrunden.
Den nya delen av Golf Club Castel d'Aviano, med Villa Policreti i bakgrunden. [Foto: Bo Sjösten]

Precis där Dolomiterna börjar klättra hittar man Golf Club Castel d’Aviona och det nära förknippade hotellet Villa Policreti.

Golf Club Castel d’Aviano
Antal hål 18
Adress Via IV Novembre 13,  33080   Castello d'Aviano,  Pordenone,  Italy
Hemsida www.golfclubcasteldaviano.it
Email info@golfclubcasteldaviano.it
Telefon Reception +49-434-652305

Och det är just kombinationen som gör det. Villa Policreti är något av ett mellanting mellan villa och slott, med charmiga små rum, och inte minst en förstklassig restaurang. Precis intill hotellet ligger golfbanan, delvis längs de skogsbeklädda sluttningarna, delvis på plattlandet just innan Dolomiterna gör sig till känna.

Som så ofta i Italien är det maten som så perfekt kompletterar golfupplevelsen. Och Castel d’Aviona med Villa Policreti är inget undantag. Säkrast är att spela golf tidigt på dagen, för när man väl satt sig ner i restaurangen så slutar maten aldrig att komma, och den är omöjlig att motstå. Ditto det italienska vinet.

Klubbhuset och proshoppen är också en del av Villa Policreti, och den som bor på hotellet får bra rabatt på greenfeen, vilket gör hela upplevelsen mycket prisvärd.

BIRDIE: De ursprungliga nio hålen på sluttningarna och in i skogen är intressanta och tål att spelas mer än en gång. Hotellet, restaurangen och golfbanan är en lysande kombination, dessutom mycket prisvärd.

BOGEY: De nio hålen på "plattlandet" är lite tråkiga.

Banor

Golf Club Castel d’Aviano har en 18-hålsbana.

Golf Club Castel d’Aviano - 18 hålsbanan

Golf Club Castel d’Aviano har en 18-hålsbana. Eller, kanske mer korrekt, en 2-hålsbana, följd av en niohålsbana, följd av en sjuhålsbana.

Banan var från början en 9-hålsbana längs de skogsbeklädda sluttningarna invid Villa Policreti. På senare år har den utökats med ytterligare nio hål på fälten nedanför den pampiga villan (slott skulle vi nog kalla det i Sverige). De ursprungliga hålen är nu 1 och 2, samt de sista sju.

De ursprungliga hålen är både spännande och svåra. De är ofta smala, och med dolda inspel. Svårast av alla är hål 17, ett mycket smalt par 4 genom skogen. Hela fairwayen lutar till vänster, men andraslaget spelas blint över en kulle åt höger, genom en smal öppning i skogen. Hålet är i princip omöjligt att spela om man inte har spelat det förut och vet alla avstånd och hinder. Men när man behärskar det är det en pärla. Behärskar man det inte är det lika svårt att hitta bollen som det är att hitta en pärla.

De nio nya hålen håller tyvärr inte samma standard. Nio ganska tråkiga hål nere på åkern, med några sjöar som största svårigheterna. Men skogshålen uppväger detta, och banan i sin helhet är definitivt värd ett besök.

Golf Club Castel d’Aviano - 18 hålsbanan

Antal hål 18
Greenfee Vardagar: 55 euro, Helg: 60 euro
Karaktär Park och skogsbana
Ritad av Marco Croze / D Kelley
Tee
Par
Längd
CR/Slope
Gul (Herr)
72
5974 m
71.8/129
Röd (Dam)
72
5168 m
72,4/126

Greenfees och specialerbjudanden

40 euro för gäster på Hotel Villa Policreti (där också klubbhuset ligger).

Betyg för Golf Club Castel d’Aviano

Har du spelat banan? Sätt ditt eget betyg på Golf Club Castel d’Aviano.


Hitta till Golf Club Castel d’Aviano

Banan ligger på gångavstånd från torget i Castello (en del av Aviano). Från A4, ta av mot Pordenone.

Karta och satellitbild
Medlemsbetyg

Sätt betyg på Golf Club Castel d’Aviano


Service på Golf Club Castel d’Aviano

Övningsgreen •  Övningsområde •  Driving Range •  Golfbilar •  Golfvagnar •  Hotell •  Lektioner •  Pro Shop •  Restaurang •  Tennis • 


Rekommendera artikeln

del.icio.us Favicon Digg Favicon Facebook Favicon LinkedIn Favicon