Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss Golfjournalen - Reportage, golfresor, och golfguider till golfbanor i hela världen, samt golf nyheter och golf tester

Europas nya golfguide

Välkommen till Golfjournalen. Här hittar du bland annat:


Våga resa, våga satsa allt med drivern.

Våga resa – våga spela. Vi har hittat smultronställen där man minst kunnat ana det. Men törs man resa dit?


Norwegian Boeing 737

Väljer du att själv boka din golfresa gäller det att hålla alla bollar i luften så länge som möjligt. Men du kan få en egen personlig golfresa till ett bra pris. Vi guidar dig.


Lågpriskartan

Hitta billigt flyg till din golfdestinaton från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn eller Oslo med hjälp av vår interaktiva lågpriskarta.


 

Bästa linksbanan på Irland?

Doonbeg GC

Foto: Bo Sjösten [Större bildspel]

Doonbeg Manor är byggt i traditionell stil. Det är lätt att få intrycket att det alltid har stått här, i flera hundra år. Men det är helt nybyggt, blev klart så sent som maj 2006.

Doonbeg GC
Antal hål 18
Adress Doonbeg,  County Clare,  Ireland
Hemsida www.doonbeggolfclub.com
Email reservations@doonbeggolfclub.com
Telefon Reception +353-65-905-5600

Alla rum och ”cottages” har sviter med mellan två och fyra rum. Vår svit låg i huvudbyggnaden, och hade vardagsrum, kök, matplats, TV-hörna, och tre stora dubbelrum, alla med privat badrum och dusch. Totalt ca 150 kvm, allt mycket smakfullt inrett i traditionell stil med irländsk konst. Man kände sig hemma från det man gick in genom dörren.

Så här sa bandesignern Greg Norman om golf: ”Jag älskar linksgolf. Bollen är rund och gjord för att rulla. Att landa bredvid flaggan som står 169 meter bort, och sedan putta tillbaka 15 cm är inte för mig. Att carra till framkanten på green, uppskatta att det finns 150 fot green att rulla på, och undra om jag kan få stopp på bollen – det är en utmaning.” Så har också Gregs största framgångar kommit på linksbanor – senast i British Open 2008 där han ledde långt in på sista rundan.

Banor

Doonbeg GC har en 18 hålsbana.

Doonbeg GC - 18 hålsbanan

Golfbanan sträcker sig 2.5 km längs havet, med hål 9 längst bort från klubbhuset, som gängse på linksbanor. Banan följer naturen, på 12 av hålen har man bara klippt gräset, inga andra förändringar behövdes. Detta gör att banan känns mycket naturlig, det känns verkligen som om man spelar på en likadan bana som golfarna för 150 år sedan. Allt man saknar är några hickory-klubbor och fjäderbollar.

Banan har rykte om sig att vara svår, men om man bara slår hyfsat rakt och håller bollen i spel så är det inte omöjligt att scora. Även i ruffen hittade vi de flesta bollarna, det sträva strandgräset gjorde ofta att bollen låg synligt. Vinden ställer naturligtvis till det. Hål 14, ett 100 meter långt par 3 ut mot havet spelas med allt från sandwedge till järnfemma, beroende på vinden. Greenerna var i mycket gott skick. En intressant lösning var greenen på hål 12, som hade en bunker mitt i.

Doonbeg GC - 18 hålsbanan

Antal hål 18
Greenfee Vardagar: €€€€€, Helg: €€€€€
Karaktär Linksbana
Spelklar 2002
Ritad av Greg Norman
Tee
Par
Längd
SSS
Vit (Herr)
72
6911
74
Gul (Herr)
72
6361
71
Blå (Dam)
72
5675
69
Röd (Dam)
72
4801
67

Betyg för Doonbeg GC

Har du spelat banan? Sätt ditt eget betyg på Doonbeg GC.


Hitta till Doonbeg GC

Doonbeg GC ligger längs kustvägen N67 mellan Ballybunion och Lahinch, båda topp-10 banor i Irland. Shannonflygplatsen ligger ca 65 km bort.

Karta och satellitbild
Medlemsbetyg

Sätt betyg på Doonbeg GC


Service på Doonbeg GC

Övningsgreen •  Caddies •  Driving Range •  Golfvagnar •  Hotell •  Lektioner •  Pro Shop •  Restaurang • 


Rekommendera artikeln

del.icio.us Favicon Digg Favicon Facebook Favicon LinkedIn Favicon