Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss Golfjournalen - Reportage, golfresor, och golfguider till golfbanor i hela världen, samt golf nyheter och golf tester

Europas nya golfguide

Välkommen till Golfjournalen. Här hittar du bland annat:


Våga resa, våga satsa allt med drivern.

Våga resa – våga spela. Vi har hittat smultronställen där man minst kunnat ana det. Men törs man resa dit?


Norwegian Boeing 737

Väljer du att själv boka din golfresa gäller det att hålla alla bollar i luften så länge som möjligt. Men du kan få en egen personlig golfresa till ett bra pris. Vi guidar dig.


Lågpriskartan

Hitta billigt flyg till din golfdestinaton från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn eller Oslo med hjälp av vår interaktiva lågpriskarta.


 

Spektakulära utsikter från högt belägen bana

Club Golf d’Aro

Vacker utsikt ner mot kusten från den högt belägna Club Golf d'Aro.
Vacker utsikt ner mot kusten från den högt belägna Club Golf d'Aro. [Foto: Bo Sjösten]

Club Golf d’Aro har en 18-hålsbana och en 9 håls pitch-and-putt. Golf d’Aro öppnade år 1990, och är designad av Ramon Espinoza. Banan har varit värd till ett flertal tävlingar på Europatouren.

Club Golf d’Aro
Antal hål 18
Adress Urb. Mas Nou, s/n · Apt. correus 429,  17250   Platja d’Aro,  Spain
Hemsida www.golfdaro.com
Email info@golfdaro.com
Telefon Reception +34 972 82 69 00

Golf d’Aro är en mycket spektakulär bana. Den smala vägen som leder till banan slingrar sig längs bergssidor och genom byar, för att till sist leda till klubbhuset högst uppe på toppen.

19:e hålet

Efter att du tagit dig runt banan blir du belönad med ett charmigt litet klubbhus, en ombyggd spansk bondgård. Inte stort, men mycket hemtrevligt med en utmärkt liten bar och en familjedriven restaurang.

BIRDIE: Spectacular views, and also some spectacular holes.

BOGEY: Maybe a bit too difficult for the high handicapper.

Banor

Club Golf d’Aro har en 18-hålsbana och en 9 håls pitch-and-putt.

Club Golf d’Aro - 18 hålsbanan

Banan är uthuggen ur skogen på en platå högt uppe i bergen ovanför kusten, men har kanske mer karaktären av en parkbana än en skogsbana. Från många av hålen har man en magnifik utsikt ner mot kusten. Banans höga läge gör också att vinden ofta är en faktor att räkna med.

Många av hålen har betydande höjdskillnader, och är ofta kantade av raviner, så det är viktigare att slå rakt än att slå långt (både och är naturligtvis bäst grin. Att leta efter en boll som gått ner i en ravin är inte att tänka på, terrängen är mycket otillgänglig. Till viss hjälp är att en lokal regel säger att ravinerna är sidovattenhinder, så du kan droppa där bollen seglade ut. Även greenerna är många gånger anlagda som små ”öar” i bergslandskapet, men som tur är, är de relativt stora, annars skulle nog banan bli för svår.

Hål 4 är det första exemplet på den fantastiska utsikten, och även på faran med ravinerna. Vill du slå en drive från tee gäller det att behärska en fade, annars går du över stupet. Lyckas du går inspelet mot en av bunkrar välbevakad green på ravinens kant. På nästa hål, ett korthål, fortsätter spelet mot ravinbevakade greener. Även hål 8 och 9 spelas med berg på ena sidan och ravin på andra. Hål 9 är speciellt vackert, med möjligheten att ta en ”genväg” till green över ravinen.

På andra nio är det lite färre raviner och mera parkbanelikt. Här belönas man med banans högst belägna tee, och också banans allra bästa utsikt, på hål 15. Här har man också, trots banans höga läge, lyckats klämma in en sjö, som om det inte vore svårt nog ändå.

Club Golf d’Aro - 18 hålsbanan

Antal hål 18
Greenfee Vardagar: 99 Euro, Helg: 84 Euro
Karaktär Parkbana
Spelklar 1990
Ritad av Ramon Espinosa
Tee
Par
Längd
CR/Slope
Vit (Herr)
72
6218
72.7/131
Gul (Herr)
72
6004
71.5/127
Blå (Dam)
72
5240
72.9/126
Röd (Dam)
72
5031
71.6/123

Greenfees och specialerbjudanden

Ca 15% billigare under lågsäsong.

Betyg för Club Golf d’Aro

Har du spelat banan? Sätt ditt eget betyg på Club Golf d’Aro.


Hitta till Club Golf d’Aro

Motorväg AP-7, exit 6. Stora vägen mot Palamós (C-255), och fortsätt till Platja d’Aro - Mas Nou, en smal och slingrig bergsväg, med fantastisk utsikt. Lätt att tro att man har kört fel.

Karta och satellitbild
Expertbetyg

Club Golf d’Aro - 18 hålsbanan:

66.0

av 100 (1 betyg)


Medlemsbetyg

Sätt betyg på Club Golf d’Aro


Service på Club Golf d’Aro

Övningsgreen •  Övningsområde •  Driving Range •  Golfvagnar •  Lektioner •  Pro Shop •  Restaurang • 


Rekommendera artikeln

del.icio.us Favicon Digg Favicon Facebook Favicon LinkedIn Favicon