Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss Golfjournalen - Reportage, golfresor, och golfguider till golfbanor i hela världen, samt golf nyheter och golf tester

Europas nya golfguide

Välkommen till Golfjournalen. Här hittar du bland annat:


Våga resa, våga satsa allt med drivern.

Våga resa – våga spela. Vi har hittat smultronställen där man minst kunnat ana det. Men törs man resa dit?


Norwegian Boeing 737

Väljer du att själv boka din golfresa gäller det att hålla alla bollar i luften så länge som möjligt. Men du kan få en egen personlig golfresa till ett bra pris. Vi guidar dig.


Lågpriskartan

Hitta billigt flyg till din golfdestinaton från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn eller Oslo med hjälp av vår interaktiva lågpriskarta.


 

Med Formtoppen Golf spikrakt mot golftoppen

Nu sänker jag mitt handikapp

Senast ändrad 14 Februari 2010

Svingen i utgångsläget.
Svingen i utgångsläget. [Foto: Bo Sjösten]

Den här våren kommer jag att ägna åt att bli en bättre golfspelare. Jag började i helgen.

Det handlar om en rejäl genomkörare i Friskis&Svettis Stockholms nya träningssatsning, Formtoppen Golf.  Vi är runt 15 golfare på olika nivåer som tagit hjälp av Ola Thornberg, golfpro på Brollsta, och Peter Jegefalk, hälsopedagog och träningsspecialist på F&S Stockholm.

Under hela våren ska vi få föreläsningar om allt från golfteknik till kost och mental träning, genomgå svinganalys, få personligt träningsprogram och träna både i grupp och individuellt. För mig passar det perfekt. Jag har väldigt, väldigt svårt att hålla mig till ett givet träningsprogram utan stöd av någon eller några utomstående. Kanske är det därför som jag skriver om detta här. Jag menar, det blir inte så lätt att smita undan i vår.

I helgen började det alltså. Hela gänget samlades i F&S nya anläggning i Lindhagen på Kungsholmen i Stockholm. Med träningskläder och en järn-7:a i bagaget. Jag hade de lockande formuleringarna från F&S hemsida ringande i öronen: ”Bli en bättre golfare. Slå längre, slå rakare och spela jämnare. DU KOMMER ATT SÄNKA DITT HANDIKAPP.”

Ganska kaxigt formulerat och friskt vågat. För vem vet hur långt var och en av oss kommer att ta sig?

Peter Jegefalk garderade sig visserligen redan i inledning. Han sade:

–Om ni följer träningsprogrammet så blir det resultat. Om ni INTE … ja, då går det inte att göra så mycket åt det.

Jag ska följa träningsprogrammet. Till punkt och pricka. Jag ska prioritera det framför allt annat som kan locka i vår. Ska, ska, ska!

Första träffen ägnades åt att fastställa i vilken form jag egentligen är. Balansförmågan godtagbar, rörligheten nja, styrka NEJ och så svingen… Det var där järn-7:an kom till användning. Ola Thornberg videofilmade utslagen både bakifrån och från sidan. Han har lovat skicka filmsnutten i mejl och jag är lite bävande inför domen.

Men det känns bra, riktigt bra, ändå. Det här är första gången jag verkligen går in för vinter- och vårträning trots att jag haft fantastiska möjligheter tidigare. Jag tror att det är grupptrycket som är avgörande för mig. Plus att jag faktiskt skriver om det här i golfjournalen.se.

I dag är det måndag och i kväll ska jag få mitt personliga träningsprogram. Sedan är det bara att köra igång.

Jag kommer att berätta här vecka för vecka vad vi får göra och vilket resultat jag gör. Mitt utgångsläge är så här:

Ålder 64 år

Spelat golf 9 år

Handicap 19,7

Vill du veta mer om Formtoppen Golf så titta på http://www.sthlm.friskissvettis.se.

Gösta Elmquist

del.icio.us Favicon  del.icio.us Digg Favicon  Digg Facebook Favicon  Facebook LinkedIn Favicon  LinkedIn


Lägg till en kommentar

Det går inte att kommentera detta inlägg.

Om författaren

Gösta Elmquist - Journalist, sedan tio år med inriktning på golf. Har spelat banor i Sydostasien, Afrika, Karibien och Europa upp till norr om polcirkeln. Gillar allt från links- till parkbanor. Inga krav på mig själv att bli singelhandikappare...

Gösta Elmquist's photo

Gösta Elmquist har skrivit 47 inlägg.