Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss Golfjournalen - Reportage, golfresor, och golfguider till golfbanor i hela världen, samt golf nyheter och golf tester

Europas nya golfguide

Välkommen till Golfjournalen. Här hittar du bland annat:


Våga resa, våga satsa allt med drivern.

Våga resa – våga spela. Vi har hittat smultronställen där man minst kunnat ana det. Men törs man resa dit?


Norwegian Boeing 737

Väljer du att själv boka din golfresa gäller det att hålla alla bollar i luften så länge som möjligt. Men du kan få en egen personlig golfresa till ett bra pris. Vi guidar dig.


Lågpriskartan

Hitta billigt flyg till din golfdestinaton från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn eller Oslo med hjälp av vår interaktiva lågpriskarta.


 

Först försvann en, sedan en till och en till …

Lyckan kom av sig

Senast ändrad 12 Juni 2010

Friskis och Svettis golfkurs diplom
Diplomet - men var står slutbetyget? [Foto: Gösta Elmquist]

Så här ser det ut – diplomet som visar att jag framgångsrikt genomfört Friskis&Svettis Formtoppen Golf. Den FÖRSTA Formtoppen Golf som arrangerats i Friskis&Svettis historia. Det är stort. Jag borde vara stolt och lycklig, eller hur? Men det är något som skaver lite grann.

Vi var 19 golfare i vintras som kom till första träffen för Formtoppen Golf. Det var både höghandicappare, medelgolfare och en singel, tror jag. Men alltefter som tiden gick och våren närmade sig hände något.

En sträckte en muskel så var vi bara 18. En måste jobba så var vi bara 17 och så vidare. När vi hade avslutningstävling i söndags på International GK strax bortom Arlanda flygplats var vi bara 11.

Visst, vi hade kul ändå men två saker saknades. Dels kamraterna förstås men också Friskis&Svettis. ”Kursen blev för tuff. Fyspasset tog lusten ur både mig och andra”, sade en. ”Jag saknar en F&S-värd som önskar mig lycka till med golfen”, sade en annan.

Där stod vi vid första tee och väntade på en värd. Men det kom aldrig någon. Så vi delade upp oss i fyra bollar och tävlingen kunde börja. Det mesta gick snett och jag vågar knappt tänka på hur många bollar jag slog bort.

Men det kändes bra ändå. Här gick ett gäng som lärt känna varandra under hela kursen och nu var det final. Efteråt fixade grabbarna i receptionen på International en liten prisutdelning (Helena vann, grattis!!!) och så tog vi en fika och drog hem. Slut.

Jag gillar Friskis&Svettis, verkligen gillar. Både för den öppna välkomnande attityd som inte utesluter någon ur gemenskapen och för den jag-bryr-mig-om-känsla som lyser om alla ideella ledare. Jag har fått chansen att lära känna det under tre års jobb med Friskispressen.

Det var därför detta med golfsatsningen kändes så totalt helt rätt. Ideella Friskis&Svettis med en halv miljon medlemmar i skön symbios med hela ideella golf-Sverige med 600 000 medlemmar – vilken genialisk stjärnsmäll!

Och det är därför jag tycker att Friskis&Svettis Stockholm INTE ska ge upp Formtoppen Golf. Den här första kursen blev en experimentverkstad där den sedvanliga proffsigheten försvann i ett svettigt myller av pilatesbollar och fria vikter och det inkännande värdskapet inte fullföljdes. Men sådant kan ändras på. Så gör det.

Gösta Elmquist

del.icio.us Favicon  del.icio.us Digg Favicon  Digg Facebook Favicon  Facebook LinkedIn Favicon  LinkedIn


Lägg till en kommentar

Det går inte att kommentera detta inlägg.

Om författaren

Gösta Elmquist - Journalist, sedan tio år med inriktning på golf. Har spelat banor i Sydostasien, Afrika, Karibien och Europa upp till norr om polcirkeln. Gillar allt från links- till parkbanor. Inga krav på mig själv att bli singelhandikappare...

Gösta Elmquist's photo

Gösta Elmquist har skrivit 47 inlägg.