Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss Golfjournalen - Reportage, golfresor, och golfguider till golfbanor i hela världen, samt golf nyheter och golf tester

Europas nya golfguide

Välkommen till Golfjournalen. Här hittar du bland annat:


Våga resa, våga satsa allt med drivern.

Våga resa – våga spela. Vi har hittat smultronställen där man minst kunnat ana det. Men törs man resa dit?


Norwegian Boeing 737

Väljer du att själv boka din golfresa gäller det att hålla alla bollar i luften så länge som möjligt. Men du kan få en egen personlig golfresa till ett bra pris. Vi guidar dig.


Lågpriskartan

Hitta billigt flyg till din golfdestinaton från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn eller Oslo med hjälp av vår interaktiva lågpriskarta.


 

Bättre balans och större rörlighet

Jag vann 15 meter

Senast ändrad 12 Maj 2010

Gösta Elmquist svingar på Golf L'Ocean i Agadir, Marocko
Svingen artar sig. [Foto: Bo Sjösten]

Jag fick MVG (tror jag). Det kan lika gärna ha varit VG förstås. Men det var i alla fall inte G. Rörlighet och balans var okej. Fast styrkan …
Ändå står det klart: Jag slår 15 meter längre.

Pepz, som varit vår fystränare, föreföll nästan stolt över mig men det var antagligen stolthet över att han lyckats förbättra mina resultat ganska ordentligt. Jag skulle själv ha blivit förvånad om JAG varit tränare och lyckats få snurr på en elev på samma sätt.

Nu har vi alla fall haft examen i Formtoppen Golf hos Friskis&Svettis Stockholm, fått diplom och är klara för den stora avslutningsfesten – en egen tävling på International GC, Arlanda, den nionde maj. Det går bra att komma och heja på oss, tävlingen börjar klockan 13.

Det är jag som har en keps som det står GolfJournalen på. Men jag kommer att ta av den då jag går upp på 18e green.

En del kamrater har skakat på huvudet och undrat vad jag sysslat med på Formtoppen Golf. Det är samma kamrater som går direkt ut på första tee för de vill inte slå bort alla bra slag på rangen.

De värmer upp med två våldsamma luftsvingar i gräset på tee, skakar på benen och säger ”fy fan, nu är det dags att sänka sig igen”. Det är samma kamrater som brukar säga att ”nä, nä, någon golflektion har jag inte tagit på de senaste 30 åren”. Skryt och oförstånd, säger jag.

Jag antar att ni vill veta om jag märkt någon SKILLNAD efter hårdkörningen i formtoppen i vår? Det har jag. Slaglängden har ökat med cirka 15-20 meter för drivern och, tja kanske ungefär lika mycket för de övriga klubborna. Utgångsläget var inte så märkvärdigt, men ändå.

Då handlar det bara om bättre rörlighet och balans. Tänk om man fick fart på arm- och magmusklerna också. Seniortouren, here we come …!

Pepz tror stenhårt på att man kan förbättra muskelstyrkan och rörligheten oavsett ålder. En av kamraterna i formtoppen som passerat den gyllene 60-årsåldern såg tvivlande ut och bedömde att hans styrka och rörlighet hade passerat gränsen för expansion för åtskilliga år sedan.

Pepz hade svar på det också. Ju stelare och svagare du är, desto mer har du att utveckla. Det låter logiskt, tycker jag. Du blir inte som en 20-åring precis men det blir bättre fart på kroppen så snart du tränar. Sedan fortsätter det att bli bara bättre och bättre. Men då kanske man blir som en 20-åringen ändå…?

Jag har nu hängt upp mitt diplom ovanför skrivbordet. Där kan mina kamrater se svart på vitt att jag ”framgångsrikt” genomgått Friskis&Svettis Formtoppen Golf. Effekten av det ska de få smaka på när vi slår ut från första tee nästa gång. Jess!

Gösta Elmquist

del.icio.us Favicon  del.icio.us Digg Favicon  Digg Facebook Favicon  Facebook LinkedIn Favicon  LinkedIn


Lägg till en kommentar

Det går inte att kommentera detta inlägg.

Om författaren

Gösta Elmquist - Journalist, sedan tio år med inriktning på golf. Har spelat banor i Sydostasien, Afrika, Karibien och Europa upp till norr om polcirkeln. Gillar allt från links- till parkbanor. Inga krav på mig själv att bli singelhandikappare...

Gösta Elmquist's photo

Gösta Elmquist har skrivit 47 inlägg.