Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss Golfjournalen - Reportage, golfresor, och golfguider till golfbanor i hela världen, samt golf nyheter och golf tester

Europas nya golfguide

Välkommen till Golfjournalen. Här hittar du bland annat:


Våga resa, våga satsa allt med drivern.

Våga resa – våga spela. Vi har hittat smultronställen där man minst kunnat ana det. Men törs man resa dit?


Norwegian Boeing 737

Väljer du att själv boka din golfresa gäller det att hålla alla bollar i luften så länge som möjligt. Men du kan få en egen personlig golfresa till ett bra pris. Vi guidar dig.


Lågpriskartan

Hitta billigt flyg till din golfdestinaton från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn eller Oslo med hjälp av vår interaktiva lågpriskarta.


 

Det är dags att bekänna färg i golfskolan

Jag är INTE nervös!

Senast ändrad 21 April 2010

Golfbanorna öppnar på löpande band, solen lyser, temperaturen pendlar mellan fem och tio grader. Och på lördag möts vi i Formtoppen Golf på Friskis&Svettis Stockholm för att få våra slutbetyg. Det är dags att bekänna färg.

Har jag förbättrat mina fysiska förutsättningar under den här tiden? Har jag gjort min läxa och följt träningsprogrammet som vår personliga tränare Pepz gav mig för ett par månader sedan?

Nej.

Eller ja.

Mitt träningskort borde vara fyllt med inprickade fyspass, visst. NÅGRA prickar finns det men jag har faktiskt både sprungit, cyklat och spelat en hel del golf den senaste tiden. Det räknas väl också? Eller hur? Hallå?! PEPZ??

Och så har jag tränat rörlighet, puttat på min egen green i arbetsrummet, lyssnat på föredrag om mental träning och tränat med en pro i Sverige och ett par suveräna caddies i Marocko. Så jag är inte nervös inför lördagen. Nehej då, inte nervös, det ska säkert gå bra.

Förresten har jag spelat tre banor i Portugal också under den här tiden – Castro Marim, Quinta do Vale och Monte Rei. Alla tre ligger i Algarveområdet där golfbanorna står som spön i backen. Min rapport om banorna kommer snart i Golfjournalens golfbaneguide.

Jag tänkte på Monte Rei när jag såg Jack Nicklaus slå ut en av de första bollarna i US Masters på Augusta förra helgen. Monte Rei är hans signature course vilket i princip innebär att han personligen fanns på plats och övervakade att banan byggdes så som han hade tänkt sig.
Den 70-årige gentlemannen, The Golden Bear, for som en tätting över Atlanten under tiden som Monte Rei växte fram.

Annars har Algarve drabbats av den ekonomiska krisen på precis samma sätt som de flesta andra golfområdena i Europa. År 2009 sjönk antalet spelare i östra Algarve med 30 procent mot föregående år. Det slår igenom på bland annat green fee i år. Även om det står ett pris på hemsidan så är det inte omöjligt att förhandla ner nivån några snäpp.

Om ni är några stycken som planerar att göra en tripp till Portugal och värma upp inför sommarsäsongen så kan jag varmt rekommendera banorna i Algarve, både för kvaliteten på anläggningarna och för möjligheten att få bra priser.

Själv ska jag dra till hemmaklubben Flen på fredag för att spela premiärrundan. Banan är inte i toppskick just nu men vad gör det? Det blir en mjukstart inför lördagens Formtoppen Golf.

Gösta Elmquist

del.icio.us Favicon  del.icio.us Digg Favicon  Digg Facebook Favicon  Facebook LinkedIn Favicon  LinkedIn


Lägg till en kommentar

Det går inte att kommentera detta inlägg.

Om författaren

Gösta Elmquist - Journalist, sedan tio år med inriktning på golf. Har spelat banor i Sydostasien, Afrika, Karibien och Europa upp till norr om polcirkeln. Gillar allt från links- till parkbanor. Inga krav på mig själv att bli singelhandikappare...

Gösta Elmquist's photo

Gösta Elmquist har skrivit 47 inlägg.