Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss Golfjournalen - Reportage, golfresor, och golfguider till golfbanor i hela världen, samt golf nyheter och golf tester

Europas nya golfguide

Välkommen till Golfjournalen. Här hittar du bland annat:


Våga resa, våga satsa allt med drivern.

Våga resa – våga spela. Vi har hittat smultronställen där man minst kunnat ana det. Men törs man resa dit?


Norwegian Boeing 737

Väljer du att själv boka din golfresa gäller det att hålla alla bollar i luften så länge som möjligt. Men du kan få en egen personlig golfresa till ett bra pris. Vi guidar dig.


Lågpriskartan

Hitta billigt flyg till din golfdestinaton från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn eller Oslo med hjälp av vår interaktiva lågpriskarta.


 

Jag svettas och musklerna ömmar, men …

det här kommer att lyckas

Senast ändrad 22 Mars 2010

Jag tänjer, vrider, böjer, lyfter....
Jag tänjer, vrider, böjer, lyfter.... [Foto: Bo Sjösten]

Jag följer träningsprogrammet. In i minsta detalj. Tänjer, vrider, böjer, lyfter. Jag svettas och mina muskler ömmar. Och efter bara 14 dagar vet jag – det här kommer att lyckas.

Faktum är att jag kör ganska hårt med träningen. Vi har fått våra personliga program med en hel del styrketräning och balansövningar. Det brukar bli en timmes hårdkörning på F&S Lindhagen, F&S Karolinska eller F&S Ringen.

Dessutom är jag igång med medeljympan. Och snart börjar jag coreträna. Tre-fyra gånger i veckan kommer jag att finnas i träningslokalen och i början av mars får jag första indikationen på om jag är på rätt väg. Då åker jag och Bo Sjösten här på Golfjournalen till Agadir för att betygsätta ett antal banor. Ni kommer att kunna läsa om dem senare på Golfjournalen.

I lördags fick vi i gruppen en rejäl genomgång av vad som händer i kroppen när vi tränar. Det var en nyttig föreläsning som Peter Jegefalk höll. Nog för att jag visste det tidigare men Peter visade tydligt att träning är en färskvara som man tappar snabbt om den inte underhålls.

Och då räcker det inte att göra samma övningar med samma vikter hela tiden. Kroppen måste triggas med större och större utmaningar för att musklerna ska växa, rörligheten bli större och balanssinnet fatta att hålla en vajande kropp upprätt.

En fråga vi hade uppe var det eviga problemet för oss medelgolfare: Varför kroknar jag alltid på 13:e, 14:e hålet. Jag dricker mängder av vatten redan från 7:e, 8:e hålet för att inte få vätskeproblem på slutet. Likväl kroknar jag.

Förklaringen, enligt Peter Jegefalk, är muskelkraft och rörlighet. Man må vara hur välpreparerad som helst när det gäller föda och vätska men utan starka muskler och mjukhet i lederna blir det ändå tvärstopp på slutet.
Det är därför jag kliver omkring i slowmotion över gymgolvet med jättelika knäböj och kroppsvridningar och en 5 kilos vikt tryckt mot bröstet. Det triggar balansen och utsätter lårmusklerna för rena tortyren.

Men det funkar. Numer studsar jag fram genom snömodden utan minsta problem.

I lördags körde vi för övrigt ett stenhårt cirkelfys-pass. Det var inte riktigt rätta medicinen för gruppen som nog inte är så vältränad i gemen. Själv fick jag ont i ryggen ett par dagar. I morgon träffas vi igen. Då måste jag kolla hur det gick för de övriga. Hoppas ingen ruttnade och tappade sugen. Vi har trots allt ganska många veckors träning framför oss.

PS: Svingtestet var ingen höjdare. Varken bokstavligen eller resultatmässigt. Vi träffades vid en golfsimulator inne i stan och slog fem slag vardera med en järnsexa. Jag nådde ett snitt på strax under 30 meter i sekunden, vilket känns nästan försmädligt att berätta om. Men det ska bli bättre.

Gösta Elmquist

del.icio.us Favicon  del.icio.us Digg Favicon  Digg Facebook Favicon  Facebook LinkedIn Favicon  LinkedIn


Lägg till en kommentar

Det går inte att kommentera detta inlägg.

Om författaren

Gösta Elmquist - Journalist, sedan tio år med inriktning på golf. Har spelat banor i Sydostasien, Afrika, Karibien och Europa upp till norr om polcirkeln. Gillar allt från links- till parkbanor. Inga krav på mig själv att bli singelhandikappare...

Gösta Elmquist's photo

Gösta Elmquist har skrivit 47 inlägg.