Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss Golfjournalen - Reportage, golfresor, och golfguider till golfbanor i hela världen, samt golf nyheter och golf tester

Europas nya golfguide

Välkommen till Golfjournalen. Här hittar du bland annat:


Våga resa, våga satsa allt med drivern.

Våga resa – våga spela. Vi har hittat smultronställen där man minst kunnat ana det. Men törs man resa dit?


Norwegian Boeing 737

Väljer du att själv boka din golfresa gäller det att hålla alla bollar i luften så länge som möjligt. Men du kan få en egen personlig golfresa till ett bra pris. Vi guidar dig.


Lågpriskartan

Hitta billigt flyg till din golfdestinaton från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn eller Oslo med hjälp av vår interaktiva lågpriskarta.


 

Nordea Masters en kamp om publikens gunst

Bro Hof eller Barsebäck eller …?

Senast ändrad 02 Juni 2013

Lördagseftermiddagen bjöd på regn i Victory Valley.
Lördagseftermiddagen bjöd på regn i Victory Valley. [Foto: Gösta Elmquist]

Regn över Bro Hof – då hukar publiken under ponchos. Men den infinner sig trots allt. Lördagens publiksiffra pekade preliminärt på 20 000 besökare.

– Det är inte lätt att se. Området är så himla stort, sade presschefen Mats Olsson.

Mycket hänger naturligtvis på vädret. Om lördagens publik anat att förmiddagens värme och sol skulle förbytas i ångande fuktighet och hällregn lagom till de sista bollarna gjorde entré i Victory Corner så vete sjutton hur många som tålmodigt väntat …

Fortfarande kan inte Bro Hof matcha de fantastiska publiksiffror som framför allt Barsebäck visat upp tidigare år. Närheten till Stockholm som i förhandspratet för ett antal år sedan var ett argument för Masters på just Bro Hof har inte gett något genomslag i antalet besökare. Kanske det kommer, kanske det inte gör det. Och frågan är förstås hur stor betydelse det har om 75 000 eller 150 000 tar sig till tävlingen under dess fyra dagar.

Svaret är att det förmodligen skulle förändra förutsättningarna för tävlingen riktigt ordentligt. I biljettintäkter handlar det i runda slängar om 30 miljoner kronor. Tänk er det tillskottet i prispotten. Självklart är det en summa som skulle locka betydligt fler världsspelare till avkroken där uppe i Skandinavien.

Det är värt att fundera över eftersom Bro Hofs ägare, Björn Örås, sedan en tid flaggat för att tävlingen kanske redan nästa år flyttar till – Skåne. Ryktena går om både The National och Barsebäck. Samtidigt spekuleras det i att Örås vill dra över sundet och testa en bana i Danmark. Och hur är det med tankarna att låta tävlingen alternera mellan de tre stora golfdistrikten i Sverige – Stockholm, Malmö och Göteborg?

Det är egentligen bara Björn Öros som vet. Han köpte nyligen ut golfförbundet som delägare i Nordea Masters och äger i dag rubbet. Till hundra procent.
Är det då lämpligt att börja diskutera alternativa tävlingsbanor samtidigt som Bro Hof fortfarande lär sig hur en internationell stortävling ska skötas? Bit för bit har superanläggningen utanför Stockholm finslipats. Både när det gäller själva banan, valet av tidsperiod för tävlingen och – framför allt – prispottens storlek.

Lämpligt eller ej – senast till midsommar beräknas det vara klart att offentliggöra nästa års Mastersbana. Åtminstone om det ska ske en förflyttning från Bro Hof.

Gösta Elmquist

del.icio.us Favicon  del.icio.us Digg Favicon  Digg Facebook Favicon  Facebook LinkedIn Favicon  LinkedIn


Lägg till en kommentar

Det går inte att kommentera detta inlägg.

Om författaren

Gösta Elmquist - Journalist, sedan tio år med inriktning på golf. Har spelat banor i Sydostasien, Afrika, Karibien och Europa upp till norr om polcirkeln. Gillar allt från links- till parkbanor. Inga krav på mig själv att bli singelhandikappare...

Gösta Elmquist's photo

Gösta Elmquist har skrivit 47 inlägg.