Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss Golfjournalen - Reportage, golfresor, och golfguider till golfbanor i hela världen, samt golf nyheter och golf tester

Europas nya golfguide

Välkommen till Golfjournalen. Här hittar du bland annat:


Våga resa, våga satsa allt med drivern.

Våga resa – våga spela. Vi har hittat smultronställen där man minst kunnat ana det. Men törs man resa dit?


Norwegian Boeing 737

Väljer du att själv boka din golfresa gäller det att hålla alla bollar i luften så länge som möjligt. Men du kan få en egen personlig golfresa till ett bra pris. Vi guidar dig.


Lågpriskartan

Hitta billigt flyg till din golfdestinaton från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn eller Oslo med hjälp av vår interaktiva lågpriskarta.


 

Ingen storpublik men inspirationen på topp

Vem kan stoppa Norén?

Senast ändrad 25 Juli 2011

Alexander Noren.
Alexander Noren. [Foto: Gösta Elmquist]

Ödmjuk och överraskad. Alex Norén lämnar 18.e green med en ledning på elva slag.

–Vad ska man säga? Spelet fungerade mycket bra och jag var lugnare än jag varit de tidigare dagarna.

Jublet visste inga gränser när sista birdien gick i hål. Bubba Watson hade samtidigt missat chansen att förbättra sitt utgångsläge inför sista dagens spel. Hans utslag på 18:e var ett av de få som gick i vattnet. Sedan spelade det ingen roll att slaget var bland det längsta som skådats på Bro Hof. Det såg närmast ut som om Bubba drev för green…
Nu står Bubba på -9 inför den avslutande rundan. Det är en bra bit upp till Norén som slutade på -20.

Men jubel förresten? Var fanns storpubliken? På lördagen räknades in 15 800 besökare på Bro Hof. Det var 500 personer färre än på fredagen. Totalt inför den avslutande söndagen är nu publikantalet uppe i cirka 40 000. Det är långt kvar till de publikmängder som arrangörerna hoppades på när Bro Hof knep kontraktet på Masters för några år sedan.

Förhoppningen är förstås att en söndag med lagom väder ska dra storpubliken, inte minst när nu Alexander Norén trätt fram som ett nytt underbarn på den svenska golfscenen.

Men visst kan man ha förståelse för Nordea Masters vd Fredrik Hellqvist. Hans uttryckte lätt oro över att ytterligare en svensk blir totalsegrare efter Richard S Jonson förra året. Det ger Nordea Masters ett skimmer av lokaltävling, menade han.

Och hur ska man kunna locka internationella storspelare i ett sådant läge? Nu kan bara en total genomklappning för Norén rädda Masters och Bro Hof – sett ur internationell synvinkel…

RÄTTELSE
Det är alltså Fredrik Hellqvist, vd för Nordea Masters, och ingen annan som fällde uttalandet om hur Alexander Noréns eventuella vinst kan påverka tävlingens rykte som lokaltävling.

Gösta Elmquist

del.icio.us Favicon  del.icio.us Digg Favicon  Digg Facebook Favicon  Facebook LinkedIn Favicon  LinkedIn


Lägg till en kommentar

Det går inte att kommentera detta inlägg.

Om författaren

Gösta Elmquist - Journalist, sedan tio år med inriktning på golf. Har spelat banor i Sydostasien, Afrika, Karibien och Europa upp till norr om polcirkeln. Gillar allt från links- till parkbanor. Inga krav på mig själv att bli singelhandikappare...

Gösta Elmquist har skrivit 47 inlägg.