Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss Golfjournalen - Reportage, golfresor, och golfguider till golfbanor i hela världen, samt golf nyheter och golf tester

Europas nya golfguide

Välkommen till Golfjournalen. Här hittar du bland annat:


Våga resa, våga satsa allt med drivern.

Våga resa – våga spela. Vi har hittat smultronställen där man minst kunnat ana det. Men törs man resa dit?


Norwegian Boeing 737

Väljer du att själv boka din golfresa gäller det att hålla alla bollar i luften så länge som möjligt. Men du kan få en egen personlig golfresa till ett bra pris. Vi guidar dig.


Lågpriskartan

Hitta billigt flyg till din golfdestinaton från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn eller Oslo med hjälp av vår interaktiva lågpriskarta.


 

Snart är Hua Hin golfens huvudstad

Spela strategiskt på nya Banyan

Senast ändrad 06 September 2010

Banyan Golf Club in Hua Hin, Thailand
Banyan GC i Hua Hin [Foto: Banyan]

Ännu en ny bana i Hua Hin. Och ytterligare en är under byggnation! Därmed får staden nio banor inom 30 minuters bilfärd. Den nya banan, Banyan, öppnade så sent som hösten 2008. Här måste du vara medlem för att få köpa en lägenhet eller villa i den stora byggområdet intill banan.

Men en sak kan man lugnt slå fast: Denna bana var definitivt värd att vänta på. Den ligger bara 15 minuter söder om Hua Hin i ett småkuperat område som är avskärmat av åsar och fjäll.

Det är holländskt kapital som står bakom investeringen som är av stora mått. Klubbhuset är i klassisk thailändsk arkitektur – trä och med ett spetsigt brutet tak. Från ena änden av terrassen framför restaurangen kan man se nästan alla 18 hålen bara genom att vrida på huvudet.

Tidigare odlades här ananas, vilket också präglar banan som har fullt av ananasplantor, definierade som sidovattenhinder. Och det kan bli en smärtsam upplevelse att ge sig ut i naturen för att leta efter bollar. Ananasbladen är sylvassa…

Banan var i perfekt skick då jag provade den och den ser ut som om den funnits där sedan tidernas begynnelse. Med spännande layout, varierande hål och hinder som belönar den strategiske men straffar den övermodige. Detta har gjort banan till ett värdigt tillskott till alla de bra banor som ligger inom 30 minuters bilåkning från Hua Hin.

Greenfee, som inkluderar både caddie och bil, var 3 000 Baht, eller cirka 650 kronor. Inte särskilt billigt men enligt min mening ger spelningen full valuta för pengarna. I jämförelse med de andra banorna i trakten är det bara marginellt dyrare om man ser till totalupplevelsen.

Mark Costello, som är banans entusiastiske vd, berättade att Banyan, som den enda banan i Hua Hin-området, även har en förstklassig restaurang som har öppet till tio varje kväll. Det återstår att se om skandinaviska golfare reser ända till Hua Hin för att äta middag, men med solnedgången över banan kunde i alla fall jag låta mig frestas att pröva en gång.

Jag hade anledning att göra ett återbesök i maj 2009 och banan hade under mellantiden blivit om möjligt ännu bättre. Jag fick starttid redan klockan sju på morgonen på grund av ett större arrangemang och som ensam spelare tillsammans med caddie och bil slog jag ut redan i soluppgången. Vid vändningen på nionde hålet var det dags för kaffe och efter totalt två timmars speltid med 34 poäng på scorekortet satt jag bänkad till en äkta engelsk frukost på terrassen!

Banan står självklart på programmet till nästa resa och men då med utslag efter lunch och en mysig middag i solnedgången…

Fler banor är alltså på gång. I varje fall är en under byggnad just nu. Den ligger bara några få minuter söder om centrum och nästan ute på stranden. Kanske en eller annan har upptäckt att staden behöver en bana av linkskaraktär? Och då blir det totalt nio banor inom 30 minuters köravstånd från stan. Då kan vi verkligen tala om att Hua Hin börja likna en golfhuvudstad.

Steinar Bjerke

del.icio.us Favicon  del.icio.us Digg Favicon  Digg Facebook Favicon  Facebook LinkedIn Favicon  LinkedIn


Lägg till en kommentar

Det går inte att kommentera detta inlägg.