Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss Golfjournalen - Reportage, golfresor, och golfguider till golfbanor i hela världen, samt golf nyheter och golf tester

Europas nya golfguide

Välkommen till Golfjournalen. Här hittar du bland annat:


Våga resa, våga satsa allt med drivern.

Våga resa – våga spela. Vi har hittat smultronställen där man minst kunnat ana det. Men törs man resa dit?


Norwegian Boeing 737

Väljer du att själv boka din golfresa gäller det att hålla alla bollar i luften så länge som möjligt. Men du kan få en egen personlig golfresa till ett bra pris. Vi guidar dig.


Lågpriskartan

Hitta billigt flyg till din golfdestinaton från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn eller Oslo med hjälp av vår interaktiva lågpriskarta.


 

Ska det bli Bro Hofs signatur?

Sensationell plaskvåt första dag

Senast ändrad 21 Juli 2011

Regn på Bro Hof.
Regn på Bro Hof. [Foto: Gösta Elmquist]

Nu hände det igen. Rena rama magplasket på Bro Hof.
Förra året flöt banan efter en natts våldsamt regnande. Den här gången började regnet strila vid första start 7.20. Paraplyer som jättelika Karl Johansvampar ploppade upp och bildade häck längs den plaskvåta banan.

Men golfpubliken är ett tåligt släkte. Hukandes under paraplyer och insvepta i Nordeas regnställ a la poncho slöt vi upp i tusentals för att se inledningen på Nordea Masters. Med vattnet kippande i jympadojorna hängde vi på morgonens kanonboll med Bubba Watson, Henrik Stenson och Alex Norén.

Inte samma uppmärksamhet mötte Robert Karlsson, alltså amatören. Inte förrän vi kunde se på leaderboard hur han trillade i birdie efter birdie och siffrorna blev allt rödare och rödare.

På de öppna vidderna som också började bli ganska blåsiga böljade publikhavet förvirrat fram och tillbaka mellan bollen Bubba och bollen Robert Karlsson. Och allt fler mumlade med stigande förvåning: Vilken jäkla Karlsson är det fråga om?

Robert Karlsson, version 2.0.
Robert Karlsson, version 2.0. [Foto: Gösta Elmquist]

Efter 18 hål hade Robert den yngre presenterat sig för publiken. En stund senare satt han i sitt livs första presskonferens och försökte förklara vad som hade hänt på banan. Några timmar senare var det dags igen. I tv-soffan, bara några meter från idolen Göran Zachrisson, satt 16-åringen och såg lika avspänd och allvarlig ut som någonsin under spelet på banan. Nä, han visste inte riktigt vad som hade hänt. Bara att spelet flöt bra.

Alla golfspelare vet hur det känns när spelet flyter så där bra. Man är oövervinnlig, man är mästaren, man har slutat att tänka och börjat spela golf i stället. Man har helt enkelt flyt.

Det brukar bara bestå några hål och sedan är det tillbaka i verkligheten med snedträffar, duffningar och bunkerjobb. Men för Robert d.y. varade flytet ungefär lika länge som regnet strömmade ned.

Det sades att banan var svårare på eftermiddagen då regnet upphört men ersatts av en envis blåst. Kanske det. Men för den som ska vinna Masters går det inte att ursäkta sig med kraftig vind. Man får göra som Robert d.y. och som för all del förra årets vinnare, Richard S Johnson, gjorde:
Sluta tänka och bara spela på. Orkar orutinerade Robert d.y. göra göra om bedriften efter en natts sömn och tänkande? Vi får se under fredagen.

Gösta Elmquist

del.icio.us Favicon  del.icio.us Digg Favicon  Digg Facebook Favicon  Facebook LinkedIn Favicon  LinkedIn


Lägg till en kommentar

Det går inte att kommentera detta inlägg.

Om författaren

Gösta Elmquist - Journalist, sedan tio år med inriktning på golf. Har spelat banor i Sydostasien, Afrika, Karibien och Europa upp till norr om polcirkeln. Gillar allt från links- till parkbanor. Inga krav på mig själv att bli singelhandikappare...

Gösta Elmquist har skrivit 47 inlägg.