Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss Golfjournalen - Reportage, golfresor, och golfguider till golfbanor i hela världen, samt golf nyheter och golf tester

Europas nya golfguide

Välkommen till Golfjournalen. Här hittar du bland annat:


Våga resa, våga satsa allt med drivern.

Våga resa – våga spela. Vi har hittat smultronställen där man minst kunnat ana det. Men törs man resa dit?


Norwegian Boeing 737

Väljer du att själv boka din golfresa gäller det att hålla alla bollar i luften så länge som möjligt. Men du kan få en egen personlig golfresa till ett bra pris. Vi guidar dig.


Lågpriskartan

Hitta billigt flyg till din golfdestinaton från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn eller Oslo med hjälp av vår interaktiva lågpriskarta.


 

Har du svårt att orka 18 hål?

Roberts tips för bättre golf

Senast ändrad 19 Juli 2011

När Robert Karlsson slår ut från första tee så är golfbagen fylld med – vattenflaskor.
Så borde det vara för alla golfspelare enligt Robert. Här ger han sina tips om hur du som amatör klarar en 18-hålsrunda bättre.

Fem liter vatten – det är ett minimum för Robert Karlsson när han spelar en 18-hålsrunda.
–Alla golfspelare oavsett handicap bör vara väldigt noga med att dricka mycket vatten. Det är lätt att råka ut för uttorkning annars, säger Robert.
Om fem liter är ett minimum för Robert så är åtta liter lite av ett rekord. Det var vad Robert fick i sig när han senast spelade i Memphis i USA. Värmen var tryckande och vattenflaskan åkte fram vid varje hål. Drygt en halv liter vatten per hål. Det är något att tänka på även i Sverige en het sommar som nu.
–Det går inte att få i sig för mycket vatten.
Roberts nästa tips: Kissa. Så länge man inte är kissnödig har kroppen utrymme för mer vatten. Och när det är ”fullt” så gäller det att kissa. På de flesta golfbanor finns det gott om toaletter så det finns ingen anledning att knipa till man kommer till klubbhuset.
Roberts tredje tips:
–Ät. Välj något med snabba kolhydrater så är det lättare att orka alla 18 hålen, säger Robert.
Själv äter han ”bars” – en amerikansk frökaka. Även om Robert är lång och har en stor kropp som ska underhållas så kan samma sak rekommenderas till alla golfspelare, även amatörer, menar han. Får man inte tag i amerikanska bars så finns det alltid svenska frökakor i livsmedelsaffären.

Gösta Elmquist

del.icio.us Favicon  del.icio.us Digg Favicon  Digg Facebook Favicon  Facebook LinkedIn Favicon  LinkedIn


Lägg till en kommentar

Det går inte att kommentera detta inlägg.

Om författaren

Gösta Elmquist - Journalist, sedan tio år med inriktning på golf. Har spelat banor i Sydostasien, Afrika, Karibien och Europa upp till norr om polcirkeln. Gillar allt från links- till parkbanor. Inga krav på mig själv att bli singelhandikappare...

Gösta Elmquist har skrivit 47 inlägg.