Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss Golfjournalen - Reportage, golfresor, och golfguider till golfbanor i hela världen, samt golf nyheter och golf tester

Europas nya golfguide

Välkommen till Golfjournalen. Här hittar du bland annat:


Våga resa, våga satsa allt med drivern.

Våga resa – våga spela. Vi har hittat smultronställen där man minst kunnat ana det. Men törs man resa dit?


Norwegian Boeing 737

Väljer du att själv boka din golfresa gäller det att hålla alla bollar i luften så länge som möjligt. Men du kan få en egen personlig golfresa till ett bra pris. Vi guidar dig.


Lågpriskartan

Hitta billigt flyg till din golfdestinaton från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn eller Oslo med hjälp av vår interaktiva lågpriskarta.


 

Se "golfunderbarnet" på Bro Hof

Rickie Fowler klar för Scandinavian Masters

Senast ändrad 12 Juli 2010

Rickie Fowler.
Rickie Fowler. [Foto: Andy Lyons/Getty Images]

Golfvärldens allra hetaste ”Young Gun” är klar för Nordea Scandinavian Masters. Den blott 21-årige amerikanen Rickie Fowler, för närvarande 37:a på världsrankingen, kommer till Bro Hof Slott 22-25 juli.

– Det är en ren vinstlott för oss. Rickie är en riktig framtidsman med en spektakulär och utmanande stil. Och han slår otroligt långt. De ska bli spännande att se hur han attackerar vår bana som är längst på Europatouren, säger Fredrik Nilsmark, VD på Nordea Scandinavian Masters.

Precis som Tiger Woods gillar Rickie Fowler att klä sig i speciella färger vid olika tillfällen. Woods bär alltid rött den sista rundan av en golftävling medan Fowler klär sig i orange. Det är en hyllning till hans skola Oklahoma State University.

Under 36 veckor 2007 och 2008 var Fowler rankad nummer ett i världen bland golfamatörer. Rickie Fowlers mellannamn är Yutaka - ett namn han fått efter sin japanske morfar.

Rickie Fowler fick sitt PGA-kort så sent som i december 2009, men har redan hunnit med tre andraplatser på den amerikanska touren. Den senaste kom i mitten av juni i Memorial Tournament in Dublin, Ohio då Rickie Fowler var i ledningen när han gick ut på sista varvet. Då hade han gått på 65 första dagen och 66 den andra vilket var tangerat banrekord över 36 hål. Sista dagen passerades han av britten Justin Rose. Fowler som avslutade med en 73 runda fick därmed nöja sig med ännu en andraplats.

Bland de övriga utländska stjärnorna finns namn som amerikanen Dustin Johnson, koreanen K J Choi och Rory Sabbatini från Sydafrika.

Bo Sjösten

del.icio.us Favicon  del.icio.us Digg Favicon  Digg Facebook Favicon  Facebook LinkedIn Favicon  LinkedIn


Lägg till en kommentar

Det går inte att kommentera detta inlägg.

Om författaren

Bo Sjösten - Medelgolfare. Lite av en tekniknörd. Gillar att resa. Min golfambition sattes lite indirekt av pron på hemmaklubben. ”Det gäller att inte se ut som en påse nötter” sa han. Det var bara han och jag närvarande…. Jag jobbar på saken.

Bo Sjösten's photo

Bo Sjösten har skrivit 809 inlägg.