Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss Golfjournalen - Reportage, golfresor, och golfguider till golfbanor i hela världen, samt golf nyheter och golf tester

Europas nya golfguide

Välkommen till Golfjournalen. Här hittar du bland annat:


Våga resa, våga satsa allt med drivern.

Våga resa – våga spela. Vi har hittat smultronställen där man minst kunnat ana det. Men törs man resa dit?


Norwegian Boeing 737

Väljer du att själv boka din golfresa gäller det att hålla alla bollar i luften så länge som möjligt. Men du kan få en egen personlig golfresa till ett bra pris. Vi guidar dig.


Lågpriskartan

Hitta billigt flyg till din golfdestinaton från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn eller Oslo med hjälp av vår interaktiva lågpriskarta.


 

Ny toppmodern Titleiststudio

Matz Evensson ny Pro på Frösåker

Senast ändrad 17 Januari 2011

Matz Evensson är ny Pro på Frösåker Golf & Country Club. Han lämnar jobbet som Pro på Nynäshamns GK, men behåller uppdraget som instruktionsredaktör på tidningen Svensk Golf.

– Målsättningen med Frösåker är att ha en bana av högsta klass och en av Sveriges bästa träningsanläggningar för alla som tar sin golf på allvar – från proffs till den vanlige golfaren, säger Matz Evensson.

Det är en välutbildad och meriterad Pro som återvänder till Frösåker där han jobbade som instruktör mellan 1989 och 1995. Matz har suttit i svenska PGA:s styrelse som ansvarig för tränarutbildning, samt varit ansvarig för utrustningskunskap och custom-fitting på PGA:s tränarutbildning och i tidningen Svensk Golf. I tolv år har han medverkat i Svensk Golfs tränarpanel och från 2011 är han ansvarig för tidningens golfskola.

I samband med att Evensson kommer till Frösåker byggs en ny toppmodern studio och en utmanande korthålsbana av linkskaraktär som kommer att hålla samma höga kvalité som den ”stora” banan. Studion blir ett ”Titleist National Fitting Center” och rangen kommer att utvecklas för mer varierad träning.

– Det finns bara fyra Titleiststudios i Europa och vår blir den första i norra Europa. Här ska vi testa utrustning och hjälpa spelare från Europatouren, Challengetouren och svenska Nordea Tour. Vi vill också nå “vanliga” golfare som vill utveckla sin golf och ha den optimala utrustningen, säger Matz och fortsätter:

– Hos oss ska landslag och tourspelare få en riktig utmaning och de bästa förutsättningarna för avancerad träning. Samtidigt ska vi erbjuda golfskolor och rolig träning för medlemmar och gäster från Stockholm och Mälardalen – året runt.

Matz Evensson blir ansvarig för verksamheten från 2011 men kommer att jobba heltid på Frösåker först från 2012.

Bo Sjösten

del.icio.us Favicon  del.icio.us Digg Favicon  Digg Facebook Favicon  Facebook LinkedIn Favicon  LinkedIn


Lägg till en kommentar

Det går inte att kommentera detta inlägg.

Om författaren

Bo Sjösten - Medelgolfare. Lite av en tekniknörd. Gillar att resa. Min golfambition sattes lite indirekt av pron på hemmaklubben. ”Det gäller att inte se ut som en påse nötter” sa han. Det var bara han och jag närvarande…. Jag jobbar på saken.

Bo Sjösten's photo

Bo Sjösten har skrivit 809 inlägg.