Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss Golfjournalen - Reportage, golfresor, och golfguider till golfbanor i hela världen, samt golf nyheter och golf tester

Europas nya golfguide

Välkommen till Golfjournalen. Här hittar du bland annat:


Våga resa, våga satsa allt med drivern.

Våga resa – våga spela. Vi har hittat smultronställen där man minst kunnat ana det. Men törs man resa dit?


Norwegian Boeing 737

Väljer du att själv boka din golfresa gäller det att hålla alla bollar i luften så länge som möjligt. Men du kan få en egen personlig golfresa till ett bra pris. Vi guidar dig.


Lågpriskartan

Hitta billigt flyg till din golfdestinaton från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn eller Oslo med hjälp av vår interaktiva lågpriskarta.


 

Regeringen sade nej och nu är det klart

Inget Ryder Cup till Sverige

Senast ändrad 30 April 2010

No Ryder Cup at Sweden's Bro Hof in 2018
Bro Hof. [Foto: Bo Sjösten]

Det blir ingen Ryder Cup i Sverige och på Bro Hof 2018. Golfförbundet och SGEM, bolaget som ansvarar för ansökan om Ryder Cup, vill inte längre kandidera för arrangemanget. Orsaken är regeringens bristande vilja att delta i finansieringen.

Ryder Cup är ett av världens största idrottsevenemang alla kategorier och drar in över en miljard kronor i intäkter till det arrangerande landet. Men det krävs också omfattande garantier från de inblandade intressenterna – stat, kommun, näringsliv, den arrangerande golfanläggningen och den nationella golfrörelsen.

Mycket var redan klappat och klart när regeringen slutgiltigt sade nej till att bidra ekonomiskt till arrangemanget. Därmed tvingades Golfförbundet och SGEM återkalla den svenska kandidaturen.

–Sverige behöver stora arrangemang och ett av dessa kan vara Ryder Cup. Vi har bra förutsättningar och kommer därför att verka för att det blir en ny ansökan till Ryder Cup 2022, säger Jacob Wallenberg, ordförande i SGEM.

Förberedelserna hade kommit mycket långt när arrangörerna under förra året tog kontakt med regeringen för att få stöd för planerna. Men regeringen sade redan i december nej. Arbetet har trots detta fortsatt och en ny förfrågan inlämnades senare. Det var denna som regeringen nu definitivt sade nej till.

Nu blir det Spanien, Tyskland, Portugal och Frankrike som får konkurrera om tävlingen 2018. Ryder Cup-generalen Richard Hills säger, enligt Golfförbundets nyhetsbrev, att man har förståelse för det svenska beslutet men att man ser fram emot en ny ansökan inför tävlingarna 2022.

–Svenska golfspelare har spelat avgörande roller i Europas framgångar i Ryder Cup, säger han.

Gösta Elmquist

del.icio.us Favicon  del.icio.us Digg Favicon  Digg Facebook Favicon  Facebook LinkedIn Favicon  LinkedIn


Lägg till en kommentar

Det går inte att kommentera detta inlägg.

Om författaren

Gösta Elmquist - Journalist, sedan tio år med inriktning på golf. Har spelat banor i Sydostasien, Afrika, Karibien och Europa upp till norr om polcirkeln. Gillar allt från links- till parkbanor. Inga krav på mig själv att bli singelhandikappare...

Gösta Elmquist har skrivit 47 inlägg.