Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss Golfjournalen - Reportage, golfresor, och golfguider till golfbanor i hela världen, samt golf nyheter och golf tester

Europas nya golfguide

Välkommen till Golfjournalen. Här hittar du bland annat:


Våga resa, våga satsa allt med drivern.

Våga resa – våga spela. Vi har hittat smultronställen där man minst kunnat ana det. Men törs man resa dit?


Norwegian Boeing 737

Väljer du att själv boka din golfresa gäller det att hålla alla bollar i luften så länge som möjligt. Men du kan få en egen personlig golfresa till ett bra pris. Vi guidar dig.


Lågpriskartan

Hitta billigt flyg till din golfdestinaton från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn eller Oslo med hjälp av vår interaktiva lågpriskarta.


 

PowerPlay Golf är ett nytt koncept

Framtidens golftävling?

Senast ändrad 18 April 2011

PowerPlay Golf är ett nytt koncept för att snabba upp golftävlingarna och attrahera en ny publik. I premiärtävlingen på The Celtic Manor Resort, som stått värd för Ryder Cup, deltar bland andra veteranen Helen Alfredsson och blivande stjärnan Caroline Hedwall.

En golftävling på max tre timmar över nio hål med två (!) flaggor på greenerna är det senaste försöket att öka intresset för sporten, vitalisera golftävlingarna, dra upp tempot och locka en ny och yngre publik till tv-sändningarna. Huvudsponsor är Saab i Storbritannien och i Sverige är det Viasat som sänder premiärtävlingen, som avgörs den 30 maj.

Förutom de två svenskorna finns även storstjärnor som regerande US Open-segrarna Graeme McDowell and Paula Creamer med i startfältet, liksom Ryder Cup-stjärnorna Paul Casey och Ian Poulter och major-vinnare som John Daly och Ian Woosnam.

Gunnar Håkansson, generalsekreterare i Svenska Golfförbundet, välkomnar initiativet och säger:

- Det är kul med nya initiativ som kan bredda formerna för hur golf kan spelas. PowerPlay Golf som funnits några år i England är intressant för det spelas snabbt och är mer oförutsägbart. Då vi fick erbjudandet att medverka så kändes det rätt då organisationen bakom PowerPlay Golf vill synliggöra de insatser som de nationella förbunden gör för elitutvecklingen.

Colin Montgomerie, skotten som vunnit över 40 tävlingar under karriären och ledde Europas Ryder Cup-lag till seger på Celtic Manor Golf Course 2010, säger:

- Var beredda på något alldeles extra. Det är hög tid att golfen provar något nytt och det här verkar vara precis rätt format, lanserat i precis rätt tid.

Genom att det finns två flaggor på greenerna har spelarna två val att göra: Sikta på den mera snällt placerade vita, eller gå för den tuffare svartare som innebär större en risk men också en större belöning om slaget lyckas. Det gäller att samla så många poäng som möjligt, och segraren får 100 000 pund i belöning.

Ytterligare två tävlingar PowerPlay Golf följer i höst, den första i Asien den 7 november, den andra i USA den 23 november.

Bo Sjösten

del.icio.us Favicon  del.icio.us Digg Favicon  Digg Facebook Favicon  Facebook LinkedIn Favicon  LinkedIn


Lägg till en kommentar

Det går inte att kommentera detta inlägg.

Om författaren

Bo Sjösten - Medelgolfare. Lite av en tekniknörd. Gillar att resa. Min golfambition sattes lite indirekt av pron på hemmaklubben. ”Det gäller att inte se ut som en påse nötter” sa han. Det var bara han och jag närvarande…. Jag jobbar på saken.

Bo Sjösten's photo

Bo Sjösten har skrivit 809 inlägg.