Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss Golfjournalen - Reportage, golfresor, och golfguider till golfbanor i hela världen, samt golf nyheter och golf tester

Europas nya golfguide

Välkommen till Golfjournalen. Här hittar du bland annat:


Våga resa, våga satsa allt med drivern.

Våga resa – våga spela. Vi har hittat smultronställen där man minst kunnat ana det. Men törs man resa dit?


Norwegian Boeing 737

Väljer du att själv boka din golfresa gäller det att hålla alla bollar i luften så länge som möjligt. Men du kan få en egen personlig golfresa till ett bra pris. Vi guidar dig.


Lågpriskartan

Hitta billigt flyg till din golfdestinaton från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn eller Oslo med hjälp av vår interaktiva lågpriskarta.


 

Solsken och glada miner

Folkfest på Nordea Masters

Senast ändrad 25 Juli 2011

Robert Karlsson redefines
Robert Karlsson involverar publiken i spelet på nian. [Foto: Bo Sjösten]

”Can I have your ball, please?” säger sjuåringen på bästa skolengelska. ”No, I’m still playing the hole” blir svaret från De Vries.

Kanske var sjuåringens placering mellan tee och green på sjuttonde hålet inte den mest strategiskt riktiga. Men annars var fredagen en riktig folkfest på Nordea Masters. Solen sken, det var riktigt varmt, och de flesta spelarna var på gott humör efter avslutad runda. Johan Edfors skrev autografer på allehanda föremål som gavs till honom, och Dustin Johnson signerade golfbollar och gav till småkillarna.

Allra bäst hade nog publiken det på nionde hålet. En picknic i gröngräset på solsidan med perfekt utsikt över hålet, det hål som kanske hade flest bra inspel idag. Ta t ex Bubba Watson, som spelade det 541 meter långa hålet med drive-wedge-putt för en enkel eagle. Eller Robert Karlsson som gjorde det extra spännande genom att placera sitt inspel uppe bland publiken på berget, för att sedan följa upp det med en makalös wedge till en meter från hål. Underhållning av allra högsta klass.

Hur gick det då med själva golfen? Det kändes lite grann som om ”moving day” kom en dag för tidigt. Bubba har lärt sig banan och bubblade upp till en tredjeplats, liksom Robert Karlsson (den äldre) som fått ordning på sitt spel och ligger delad femma. Mest av alla bubblade Alexander Noren, som inte tycktes kunde göra något fel. Sex birdies och resten par placerar honom i ledningen, tre slag före Shiv Kapur. ”Puttarna gick i” sade han själv lite modest om sin insats. Andersson Hed gjorde en solid 68-runda, med två eagles varav en på hål 9. Robert Karlsson (den yngre) bubblade tyvärr åt fel håll, men höll ändå ihop rundan på ett föredömligt sätt och har fortfarande lite känning på täten, bara fyra slag från tredjeplatsen.

Den kanske största besvikelsen var att Stenson ännu en gång hade lite problem med humöret, och missade cutten.

Helgen ser ut att bli riktigt underhållande, med en mängd svenskar i tätstriden.

Bo Sjösten

del.icio.us Favicon  del.icio.us Digg Favicon  Digg Facebook Favicon  Facebook LinkedIn Favicon  LinkedIn


Lägg till en kommentar

Det går inte att kommentera detta inlägg.

Om författaren

Bo Sjösten - Medelgolfare. Lite av en tekniknörd. Gillar att resa. Min golfambition sattes lite indirekt av pron på hemmaklubben. ”Det gäller att inte se ut som en påse nötter” sa han. Det var bara han och jag närvarande…. Jag jobbar på saken.

Bo Sjösten's photo

Bo Sjösten har skrivit 809 inlägg.