Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss Golfjournalen - Reportage, golfresor, och golfguider till golfbanor i hela världen, samt golf nyheter och golf tester

Europas nya golfguide

Välkommen till Golfjournalen. Här hittar du bland annat:


Våga resa, våga satsa allt med drivern.

Våga resa – våga spela. Vi har hittat smultronställen där man minst kunnat ana det. Men törs man resa dit?


Norwegian Boeing 737

Väljer du att själv boka din golfresa gäller det att hålla alla bollar i luften så länge som möjligt. Men du kan få en egen personlig golfresa till ett bra pris. Vi guidar dig.


Lågpriskartan

Hitta billigt flyg till din golfdestinaton från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn eller Oslo med hjälp av vår interaktiva lågpriskarta.


 

Satsar på framtiden trots två års turbulens

Flens GK köper sin bana

Senast ändrad 24 Augusti 2010

Flens GK.
Flens GK. [Foto: Gösta Elmquist]

Äntligen – banan är vår!
Sune Andersson, ordförande i Flens GK, höjer flagga och klubba för det största beslutet i klubbens historia.
Mitt i långkonjunktur och med svajiga medlemstal slår medlemmarna till och köper sin golfbana för 14 miljoner.

–Jag känner stor lättnad. Nu ser vi slutet på den turbulens vi levt med i snart två år. Jag är övertygad om att vi har en positiv framtid, säger Sune Andersson.

Det tog två år av förhandlingar och funderingar innan affären var klar den 11 juli. Då hade Sörmlands Sparbank lättat på plånboken och gett ett lån som slutgiltigt gav klubben handlingsutrymme för att kunna avsluta förhandlingarna med motparten.

–Bankerna ser nog helst att de slipper låna ut pengar till golfbanor nu för tiden. Och utan medlemmarnas insatser på åtta miljoner hade vi inte kunnat vara tillräckligt övertygande, säger Sune Andersson.

Men det blir en kort tid av lyckorus. Nu gäller det att medlemmarna ställer upp med egna arbetsinsatser och att klubben hittar nya vägar för att locka spelare.

–Alla klubbar som jobbar med små marginaler måste vara kreativa. Vi ser en ljusning i antalet medlemmar nu och tänker se över formerna för medlemskap. Kanske kan man locka med specialpris exempelvis för dem som bara spelar tidigt på dagen.
Och så ska vi titta på samverkan med kursgårdar och konferenscenter. Vår golfanläggning kan vara ett bra tillskott för att locka konferenser och kunder till trakten.

Men någon countryclub blir det inte i Flen. När klubben bildades 1986 fanns planer på både fiske och ridning men det är inte aktuellt längre. Golfen ska stå i centrum även i framtiden.

Mitt i funderingarna över framtiden ger Sune Andersson en känga till det ”stelbenta golfförbundet”.

–Vi försöker hitta nya medlemsformer medan förbundet plockar oss på orimligt mycket pengar. Många medlemmar har tilläggsmedlemskap i flera klubbar. Var och en av dessa klubbar måste betala full avgift till förbundet. Det kan bli två-tre avgifter för en och samma medlem.

Den första augusti blir Flens GK officiellt ägare till sin bana. Det firas med en stilla korvgrillning och lite erbjudanden om greenfee-rabatter. 

Gösta Elmquist

del.icio.us Favicon  del.icio.us Digg Favicon  Digg Facebook Favicon  Facebook LinkedIn Favicon  LinkedIn


Lägg till en kommentar

Det går inte att kommentera detta inlägg.

Om författaren

Gösta Elmquist - Journalist, sedan tio år med inriktning på golf. Har spelat banor i Sydostasien, Afrika, Karibien och Europa upp till norr om polcirkeln. Gillar allt från links- till parkbanor. Inga krav på mig själv att bli singelhandikappare...

Gösta Elmquist har skrivit 47 inlägg.