Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss Golfjournalen - Reportage, golfresor, och golfguider till golfbanor i hela världen, samt golf nyheter och golf tester

Europas nya golfguide

Välkommen till Golfjournalen. Här hittar du bland annat:


Våga resa, våga satsa allt med drivern.

Våga resa – våga spela. Vi har hittat smultronställen där man minst kunnat ana det. Men törs man resa dit?


Norwegian Boeing 737

Väljer du att själv boka din golfresa gäller det att hålla alla bollar i luften så länge som möjligt. Men du kan få en egen personlig golfresa till ett bra pris. Vi guidar dig.


Lågpriskartan

Hitta billigt flyg till din golfdestinaton från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn eller Oslo med hjälp av vår interaktiva lågpriskarta.


 

Det kan Mattias tacka syrran för

Efternamn i världsklass

Senast ändrad 10 Juli 2011

Mattias Nordqvist
Mattias Nordqvist [Foto: Gösta Elmquist]

Mattias Nordqvist har varit proffs bara ett år. Ändå är hans namn känt över stora delar av världen. I alla fall efternamnet.
Det kan han tacka storasyrran för.

Det handlar förstås om Mattias storasyster Anna som just nu kämpar på LPGA-touren i USA. I den golftokiga Nordqvist-familjen ligger Mattias tvåa på rankinglistan, ganska tätt följd av storebror Mikael med handicap 2 och mamma Maria och pappa Urban något högre i tabellen.
I den senaste tävlingen, Katrineholm Open hosted by Robert Karlsson, tog Mattias ledningen första dagen efter ett fullkomligt lysande spel. Plötsligt låg han på sex under par med ett helt koppel av proffsspelare – bland annat Robert Karlsson – åtskilliga poäng efter sig.
–Det gick bra. Puttarna satt fint och det blev gott om birdies, konstaterade Mattias.
De två avslutande dagarna på 54-hålstävlingen gick inte riktigt lika bra och Mattias slutade på minus fem och en delad 13:e plats.
–Spelet gick lika bra med den skillnaden att puttarna inte satt i koppen. Det känns tungt så här efteråt.
Ändå kan Mattias känna sig nöjd. Robert Karlsson exempelvis gick in på minus fyra. Mer träning, fler tävlingar och vi kan vänta oss att Mattias blir en av nästa generations svenska spelare på Europatouren.
–Vi har ingen fast pro i Torshälla så det är lite jobbigt med träningen just nu, säger Mattias Nordqvist.
Men helt utan träningsstöd kan man nog inte säga att Mattias är. Nyligen var han över en vecka till USA och tränade tillsammans med storasyster Anna som nu flyttat till Orlando. Där bor hon inte långt från Annika Sörenstams akademi där Anna får hjälp av Annikas tränare Henry Reis. Även Mattias fick sig en genomkörare av Henry Reis.
–Anna och jag pratar med varandra ibland och hon ger mig tips. Nu är det bara för mig att se framåt och sikta på nästa tävling, säger Mattias.
Om några år debuterar golfen i OS. Golfförbundet tittar nu efter talanger som kan vara aktuella för OS 2016 i Rio de Janeiro och framför allt till OS 2020. Att Mattias kommer att finnas på listan över tänkbara kandidater är nog klart redan nu.

Gösta Elmquist

del.icio.us Favicon  del.icio.us Digg Favicon  Digg Facebook Favicon  Facebook LinkedIn Favicon  LinkedIn


Lägg till en kommentar

Det går inte att kommentera detta inlägg.

Om författaren

Gösta Elmquist - Journalist, sedan tio år med inriktning på golf. Har spelat banor i Sydostasien, Afrika, Karibien och Europa upp till norr om polcirkeln. Gillar allt från links- till parkbanor. Inga krav på mig själv att bli singelhandikappare...

Gösta Elmquist har skrivit 47 inlägg.