Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss Golfjournalen - Reportage, golfresor, och golfguider till golfbanor i hela världen, samt golf nyheter och golf tester

Europas nya golfguide

Välkommen till Golfjournalen. Här hittar du bland annat:


Våga resa, våga satsa allt med drivern.

Våga resa – våga spela. Vi har hittat smultronställen där man minst kunnat ana det. Men törs man resa dit?


Norwegian Boeing 737

Väljer du att själv boka din golfresa gäller det att hålla alla bollar i luften så länge som möjligt. Men du kan få en egen personlig golfresa till ett bra pris. Vi guidar dig.


Lågpriskartan

Hitta billigt flyg till din golfdestinaton från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn eller Oslo med hjälp av vår interaktiva lågpriskarta.


 

Golfjournalen pejlade läget bland proffsen

Detta hände på banan

Senast ändrad 25 Juli 2011

En av få missar från Noren.
En av få missar från Noren. [Foto: Gösta Elmquist]

Det blåste hit, det blåste dit. Sista dagen på Bro Hof Slott blev en uppvisning i fantastiska långskott i medvind, läskiga slicar och mängder av bollar i blöt.

Tyst minut för offren i Norge.
Tyst minut för offren i Norge. [Foto: Gösta Elmquist]

De många offren för vansinnesdåden i Norge hedrades sista speldagen med en tyst minut. Mitt i finalrundan stannade spelet och publiksorlet tystnade.

Alexander Norén på sällsynt ruffbesök.
Alexander Norén på sällsynt ruffbesök. [Foto: Gösta Elmquist]

Tuff ruff fanns det faktiskt även om det inte var på så många platser på banan. Alexander Norén hittade dock en lämplig dunge att placera sitt utslag i. Sedan var det bara att skörda grästuvor med järnklubban.

Singh stilar.
Singh stilar. [Foto: Gösta Elmquist]

Ibland spelar det ingen roll om man är proffs eller ej. Svingen kan se ut lite hur som helst, huvudsaken är att det blir bra bollträff. Som här där Jeev Milkha Singh från Indien visar upp sig i en stilstudie.

Feltänk?
Feltänk? [Foto: Gösta Elmquist]

Feltänk kan man råka ut för. Men det här går utanpå det mesta. Peggar ska sitta i teegräset och inte i munnen. Det är lättare att träffa bollen då.

Sanden ställde till besvär i den kraftiga vinden.
Sanden ställde till besvär i den kraftiga vinden. [Foto: Gösta Elmquist]

Rena öknen råkade Alexander Norén ut för vid några tillfällen. Det blev ett djupt hål i sandlagret när den hårtslående Norén slog sig fram genom sanddynorna.

Banpersonalen hedras för gott värv.
Banpersonalen hedras för gott värv. [Foto: Gösta Elmquist]

Äras den som äras bör. Här är hela gänget på Bro Hof Slott som såg till att Nordea Masters blev en väloljad maskin för både spelare och publik. Många av dem kommer från golfklubbar runt Stockholm – själva golfare med djupt engagemang för sin sport.

Noren donerar vinnarbollen till publiken.
Noren donerar vinnarbollen till publiken. [Foto: Gösta Elmquist]

Kast med liten golfboll. Alex Norén blev så upprymd av segern på Nordea Masters att han skickade upp sin boll på läktaren vid 17:e tee. Och DÅ var det ingen som ropade fore.

Gösta Elmquist

del.icio.us Favicon  del.icio.us Digg Favicon  Digg Facebook Favicon  Facebook LinkedIn Favicon  LinkedIn


Lägg till en kommentar

Det går inte att kommentera detta inlägg.

Om författaren

Gösta Elmquist - Journalist, sedan tio år med inriktning på golf. Har spelat banor i Sydostasien, Afrika, Karibien och Europa upp till norr om polcirkeln. Gillar allt från links- till parkbanor. Inga krav på mig själv att bli singelhandikappare...

Gösta Elmquist har skrivit 47 inlägg.