Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss Golfjournalen - Reportage, golfresor, och golfguider till golfbanor i hela världen, samt golf nyheter och golf tester

Europas nya golfguide

Välkommen till Golfjournalen. Här hittar du bland annat:


Våga resa, våga satsa allt med drivern.

Våga resa – våga spela. Vi har hittat smultronställen där man minst kunnat ana det. Men törs man resa dit?


Norwegian Boeing 737

Väljer du att själv boka din golfresa gäller det att hålla alla bollar i luften så länge som möjligt. Men du kan få en egen personlig golfresa till ett bra pris. Vi guidar dig.


Lågpriskartan

Hitta billigt flyg till din golfdestinaton från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn eller Oslo med hjälp av vår interaktiva lågpriskarta.


 

Bästa golfdestinationen utsedd

Senast ändrad 18 April 2013

Just nu duggar det tätt med prisfestivaler runt om i världen. Pris för bästa film, bästa maträtt och bästa bok i all ära men priset som bästa golfdestination i Karibien och Latinamerika är ändå något speciellt.

Den här gången är det Dominikanska republiken som lagt beslag på den åtråvärda och högt uppskattade utmärkelsen.

Det är IAGTO, den internationella organisationen för golfresearrangörer, som låtit blickarna falla på ön i Karibien och i ärlighetens namn är det inte första gången något sådant sker. Dominikanska republiken har hållit sig framme en gång tidigare och kammat hem trofén under stort jubel från de drygt 30 golfbanorna som täcker stora delar av ön.

Här finns storheter som lyxresorten Punta Cana Resort&Club i öster och Casa de Campo på sydkusten. Vid den här tiden – och egentligen vid alla tider på året – pekar termometern på 27 grader och brisen som sveper in från Karibiska havet i väster och Atlanten i öster gör golfandet extra behagligt.

Casa de Campo har för övrigt upprepade gånger kammat hem World Travel Awards, ungefär turismbranschens Oscar. Utmärkelserna blir mindre förvånande när man vet att banorna designats av storheter som Nick Faldo, Robert Trent Jones, Jack Nicklaus och Pete Dye. Vad kan då gå fel?

Gösta Elmquist

del.icio.us Favicon  del.icio.us Digg Favicon  Digg Facebook Favicon  Facebook LinkedIn Favicon  LinkedIn


Lägg till en kommentar

Det går inte att kommentera detta inlägg.

Om författaren

Gösta Elmquist - Journalist, sedan tio år med inriktning på golf. Har spelat banor i Sydostasien, Afrika, Karibien och Europa upp till norr om polcirkeln. Gillar allt från links- till parkbanor. Inga krav på mig själv att bli singelhandikappare...

Gösta Elmquist har skrivit 47 inlägg.