Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss Golfjournalen - Reportage, golfresor, och golfguider till golfbanor i hela världen, samt golf nyheter och golf tester

Europas nya golfguide

Välkommen till Golfjournalen. Här hittar du bland annat:


Våga resa, våga satsa allt med drivern.

Våga resa – våga spela. Vi har hittat smultronställen där man minst kunnat ana det. Men törs man resa dit?


Norwegian Boeing 737

Väljer du att själv boka din golfresa gäller det att hålla alla bollar i luften så länge som möjligt. Men du kan få en egen personlig golfresa till ett bra pris. Vi guidar dig.


Lågpriskartan

Hitta billigt flyg till din golfdestinaton från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn eller Oslo med hjälp av vår interaktiva lågpriskarta.


 

Efter tre raka förluster borde det nu vara dags

Annika: Äntligen har Europa chansen

Senast ändrad 21 September 2011

Annika Sörenstam.
Annika Sörenstam. [Foto: Gösta Elmquist]

– USA har bytt ut några av de spektakulära spelarna och jämnat ut laget. Det är bra för oss. Nu har Europa chansen.
Tre år i rad har USA vunnit. Men Annika Sörenstam är lika säker som om hon stod på första tee. Äntligen kan Solheim Cup återigen hamna i den europeiska famnen.

I dag har Annika både svenskt och amerikanskt medborgarskap. Hon bor i USA, är gift i USA och har sin verksamhet i USA. För många amerikaner är Annika rätt och slätt amerikanska. Att hon har sitt ursprung i lilla Sverige är inte märkvärdigare än att många amerikanska toppspelare i golf har sina rötter i Asien.

Det vore så lätt att helt tippa över och bli the american dream, en success story made in USA. Men för Annika är det inte aktuellt. Hon visade det senast för bara någon vecka sedan då Annika Cup spelades på Bro-Bålsta. Ett dussintal talangfulla tjejer svärmade runt Annika medan maken Mike McGee med parets båda barn diskret höll sig i bakgrunden. Nästa år döper Bro-Bålsta GK om sin 18-hålsbana ”till något med Sörenstam” för att hedra sina hedersmedlemmar Annika och Charlotte Sörenstam.

Och Annika visar sin känsla för Sverige och Europa nu i dagarna när hon ska matcha det europeiska laget mot USA som assisterande kapten i Solheim Cup.
Förutom Annika finns fyra svenska spelare i truppen – Maria Hjorth, Sophie Gustafson, Anna Nordqvist och nya superstjärnan Caroline Hedwall. Snacka om svenskdominans.

–Det känns väldigt bra. Jag ska försöka hjälpa tjejerna överallt. Både i själva spelet, i omklädningsrummet, coacha med goda råd och finnas till hans med rent praktiska sysslor, säger Annika till Golfjournalen.

Under sin aktiva tid präglades Annikas träning av stenhårt arbete och en järnvilja att alltid prestera toppresultat som omedelbart blev en språngbräda för att prestera ännu bättre, vilja ännu mer. När det någon gång misslyckades blev hon lätt arg på sig själv och ställde ännu hårdare krav. Är det något hon tar med sig i sin roll som coach för Europalaget?

–Nej, jag har lärt mig med åren att ta det lite lugnare. Vi kan alla ha en dålig dag och då gäller det att glömma snabbt och komma igen. Det är sådant jag vill förmedla till tjejerna.

En som tror på Annika är hennes mångåriga vän och kamrat, profilen i Europalaget Laura Davies:

–Jag känner Annika mycket väl och det känns väldigt bra att hon är med oss nu. Det självförtroende som hon alltid försöker ingjuta i spelarna har alltid varit Annikas styrka i Solheim Cup. Även om hon själv inte är aktiv spelare den här gången så är jag säker på att hon kommer att göra likadant.

Davies rankar Annika som den bästa spelare hon någonsin mött i en tävling.

–Annika, tätt följd av Lorena, är bäst på grund av sin jämnhet. De slår så många bra slag och så få dåliga.

Annikas möte med det europeiska laget på Kileen Castle och återseendet av många nära vänner från den aktiva tiden toppas ändå av återföreningen med hennes förre caddie Terry McNamara. Efter att ha brutit samarbetet med koreanskan I K Kim i vintras kontrakterades Terry nyligen som caddie för Anna Nordqvist.

Gösta Elmquist

del.icio.us Favicon  del.icio.us Digg Favicon  Digg Facebook Favicon  Facebook LinkedIn Favicon  LinkedIn


Lägg till en kommentar

Det går inte att kommentera detta inlägg.

Om författaren

Gösta Elmquist - Journalist, sedan tio år med inriktning på golf. Har spelat banor i Sydostasien, Afrika, Karibien och Europa upp till norr om polcirkeln. Gillar allt från links- till parkbanor. Inga krav på mig själv att bli singelhandikappare...

Gösta Elmquist har skrivit 47 inlägg.