Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss Golfjournalen - Reportage, golfresor, och golfguider till golfbanor i hela världen, samt golf nyheter och golf tester

Europas nya golfguide

Välkommen till Golfjournalen. Här hittar du bland annat:Våga resa, våga satsa allt med drivern.

Våga resa – våga spela. Vi har hittat smultronställen där man minst kunnat ana det. Men törs man resa dit?


Norwegian Boeing 737

Väljer du att själv boka din golfresa gäller det att hålla alla bollar i luften så länge som möjligt. Men du kan få en egen personlig golfresa till ett bra pris. Vi guidar dig.


Lågpriskartan

Hitta billigt flyg till din golfdestinaton från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn eller Oslo med hjälp av vår interaktiva lågpriskarta.


 

Specialiserar sig på Ungern

Corvinus

Senast ändrad 17 Februari 2010

Specialistresebyrå med Ungern som resmål. Har arrangerat golfresor till Ungern sedan 2001. Golf i kombination med spa, möte/konferens, mat och vin. Både färdiga golfpaket och skräddarsydda resor.

Adress Bryggvägen 2,  454 93  Brastad,  Sweden
Hemsida www.corvinusungernresor.se/
Email

info@corvinusungernresor.se

Telefon Reception 0523-48 880

Våra resmål

Pannonia GK ligger en dryg halvtimmes bilfärd från Budapest centrum, mitt i ett av Ungerns bästa distrikt för vita viner. Den imponerande byggnaden, som idag är klubbhus med en utmärkt restaurang, är ursprungligen Habsburg-familjens herrgård från mitten av 1800-talet. Dalen runt klubbhuset, med sina 200 år gamla trän och sjöar, har blivit till Ungerns kanske finaste golfbana sedan invigningen 1997. På varma sommarkvällar kan man stanna kvar en stund efter golfrundan för grillparty på terassen, med utsikt över 18:e hålet och solnedgången. Klubben ägs och drivs av ett österrikiskt par, vilket betyder också att du kommer att träffa på en hel del österrikiska golfare. För övrigt är banan ett favorittillhåll för många av expatrioterna i Budapest, och atmosfären är mycket internationell.

Old Lake GK når man på motorväg inom en timmes bilfärd från Budapest. Näst intill banan finns den mysiga lilla staden Tatas kännetecken ”Öreg Tó”, den gamla sjön, därav även golfklubben fått sitt namn. Denna 18-håls mästerskapsbana ligger i en botanisk trädgård, som var förr i tiden jaktmark runt adelsfamiljen Eszterházys jaktslott. Det 110 hektar stora området har 11 natursjöar, otaliga bäckar och tusentals gamla träd, vilket gör att banan känns fullvuxen trots att den invigdes så sent som 1999. Alla, oavsett handikapp får utbyte av att spela här, inte minst för att det går att ta sig runt med skapliga resultat. Atmosfären är avslappnad och vänlig, och nybörjare kan känna sig riktigt välkomna.

Polus Palace GK ligger i staden Göd, 2 mil norr om Budapest längs Donau. Göd är 750 år gammalt samhälle som under senare tid blivit en alltmer populär kranskommun till huvudstaden. Många åretruntboende pendlar till jobbet i Budapest, vilket gör att busstrafiken flyter smidigt och det är lätt att ta sig till stan. Anläggningen är verkligen något utöver det vanliga med sitt femstjärniga lyxhotell, eget spa och en golfbana delvis belägen på naturskyddat område med sällsynta växter. Klubbhuset ligger längst ner i hotellbyggnaden, näst intill stekhuset där du kan sitta och avnjuta en utmärkt måltid efter golfrundan. Polus Palace öppnades 2005 och har på kort tid blivit en favorit bland ungerska golfare – det är nära stan, atmosfären är vänlig och banan har aktivt satsat på kurser och prov för nybörjare.

European Lakes GK ligger 2,5 timmars bilfärd från huvudstaden, mitt emellan Ungerns största insjö Balaton, och ett av landets bästa vindistrikt i Villány. På European Lakes lever man verkligen golf - du spelar obegränsad golf, äter helpension och bor på den här läckra banan. De irländska ägarna satsar mycket på utvecklingen, det tillkommer nya hotellrum år efter år och spaanläggningen börjar ta form: redan nu finns det en liten termalpool och till våren står även den stora utomhuspoolen färdig. Den nyrenoverade restaurangen är i en klass för sig med god mat och ett brett urval av Ungerns bästa viner. Men det som har alltid varit bäst med European Lakes förblir oförändrad: spelartryck förekommer helt enkelt inte, man spelar avslappnad och bara njuter av golfen.

Birdland GK är en 18-håls mästerskapsbana vid kurorten Bükfürdő, 2,5 timmars bilresa från Budapest, nära den österrikiska gränsen. Banan byggdes av svenska NCC i början på 90-talet och har fått sitt namn efter det rika fågellivet i området. De 18 hålen utökas just nu till 27 och det byggs en puttingbana med belysning, så de riktigt ambitiösa kan finslipa närspelet under natten! Bükfürdő har en källa med 58°C varmt termalvatten, vilket skapar unika möjligheter för avkopplande spa liv efter dagens golfrunda. 300 m från golfbanan ligger ortens nyrenoverade termalbadanläggning med 19 olika bassänger och bastu. Fast du behöver inte gå så långt, nybyggda Radisson SAS***** hotellet, som ligger på banan, erbjuder det absolut bästa med 3500 m2 spa! Vill du skämma bort både kropp och själ, är Birdland det perfekta valet. Inte minst är det ett uppskattat resmål när inte alla i sällskapet spelar golf, här finns ju så mycket annat att ägna sig åt också!


Hitta till Corvinus